Domov
>
Splošno Zobozdravstvo
>
Endodontija

ENDODONTIJA

Endodontija je koreninsko zdravljenje zoba. Zahteva spretnega stomatologa z znanjem in veliko previdnosti. Zobozdravnik pri terapiji odstrani živec in mrtva tkiva.

endodontija

O posegu zdravljenja zoba

Če se pri odmrlem zobu zdravljenje zoba ne opravi pravočasno, se najpogosteje ustvari absces (zaplet zobnega kariera, ki uničuje plast sklenine in notranji dentin) in je zdravljenje oteženo. Koreninsko zdravljenje zoba prepreči širjenje infekcije v absces in prekine bolečine.

Vzroki za koreninsko zdravljenje zoba:

Koreninsko zdravljenje zoba

Postopek koreninskega zdravljenja je sestavljen iz niza kliničnih korakov, ki so potrebni za strokovno in uspešno oskrbo vašega obolelega zoba. Naprej se odstrani prizadeto zobno tkivo, sledi odstranitev vnetega oziroma odmrlega pulpnega tkiva, mehansko in kemično čiščenje, širjenje in oblikovanje koreninskih kanalov ter njihovo polnjenje. Z endodontskim posegom je glavni cilj pri strokovni oskrbi zoba dosežen, saj se s postopki koreninskega zdravljenja odstrani bakterijska okužba iz koreninskih kanalov in prepreči ponovno okužbo ter omogoči ustrezno celjenje obzobnih tkiv.

PREVERI TUDI:

PRIJAVA NA POSVET

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form