Domov

IMPLANTOLOGIJA

V zobozdravstvu Primadent razumemo, kako pomembno je, da se počutite samozavestno in udobno s svojim nasmehom. Implantologija je napredno področje zobozdravstva, ki vam lahko pomaga povrniti izgubljene zobe in zaustaviti nadaljnje težave z zobmi in dlesnimi. V tej kategoriji boste našli ključne informacije o različnih implantoloških storitvah.

Dentalne implantološke storitve

Ponujamo široko paleto dentalnih implantoloških storitev, ki so zasnovane tako, da zadovoljijo različne potrebe naših pacientov. Za vse materiale, ki jih uporabljamo, skrbimo, da so kakovostni in biokompatibilni.

Implantati oz. zobni vsadki

Zobni vsadki so sodobna in zanesljiva metoda nadomeščanja manjkajočih zob. Pri tem zdravljenju v čeljustno kost vstavimo majhen vijak (implantat), ki služi kot umetna korenina za novo zobno krono.

Postopek vključuje več faz, ki se lahko raztezajo čez nekaj tednov ali celo mesecev, odvisno od posameznega primera. Po uspešni integraciji vsadka s kostjo sledi namestitev zobne krone.

zobni vsadek implantat vijak primadent

Glavne lastnosti zobnih vsadkov

 • Trajnost: Zobni vsadki so izredno dolgotrajni, s pravo oskrbo služijo tudi več desetletij.
 • Naraven občutek in videz: Po obdobju prilagajanja vsadki postanejo del vas, zato občutek med žvečenjem in govorjenjem ostane naraven.
 • Preprečevanje nadaljnjih težav z dlesnimi in kostmi: Vsadki pomagajo ohranjati strukturo vaše čeljusti, kar preprečuje nadaljnje umikanje dlesni in zmanjšuje tveganje za izgubo sosednjih zob.
 • Postopek je lahko dolgotrajen: Zaradi potrebe po integraciji vsadka s kostjo je celoten proces lahko dolgotrajen. Hitenje s posegom (npr. klinike, ki vam obljubljajo vsadke že v nekaj dneh), ni varno, ker se implantat ne bo pravilno prilagodil s čeljustjo in bo telo vijak zavrglo.
 • Zahtevajo kirurški poseg: Vstavitev vsadka je kirurški postopek, kar pomeni potrebo po lokalni ali splošni anesteziji in obdobju okrevanja (nekaj dni).

Komu jih priporočamo?

Primerni kandidati za zobne vsadke oz. implantate so osebe, ki želijo kakovostno nadomestiti enega ali več zob. Dodaten pogoj je, da mora pacient imeti dovolj čeljustne kosti za podporo vsadka ali pa mora biti pripravljen na dodatne postopke, kot je augmentacija kosti (dodajanje kostne mase), da bi ustvarili ustrezno okolje za vsadek.

Podrobneje o Implantatih

All on 4 in All on 6

To je inovativna tehnologija za nadomeščanje večjega števila zob. Tehnika All on 4 ter All on 6 omogoča obnavljanje celotnega zobovja z minimalnim številom vsadkov — le štirimi ali šestimi. Ta pristop je zlasti primeren za posameznike, ki so izgubili večino ali celo vse svoje zobe in iščejo trajnostno in estetsko rešitev. 

all on 4 fiksna proteza na vijakuh primadent

Glavne lastnosti tehnik All on 4 in All on 6

 • Hitrost in učinkovitost: Oba pristopa omogočata hitro rešitev za obsežno izgubo zob. Vse zobe lahko (po obdobju predhodne priprave) namestimo v enem dnevu.
 • Zmanjšano število vsadkov: Z uporabo le štirih ali šestih vsadkov se zmanjša čas in stroški kirurškega posega v primerjavi z nameščanjem individualnih implantatov, saj je potrebno pripraviti manj mest v čeljustni kosti.
 • Kompleksnost postopka: Kljub manjšemu številu vsadkov je potrebna visoka natančnost in izkušnje, kar lahko poveča tveganje za komplikacije. Dobro se informirajte o kliniki, kjer bi radi opravili ta poseg. V Primadentu imamo strokovnjake, specializirane za to tehniko.  

Komu ju priporočamo?

All on 4 in All on 6 sta pristopa, ki ju priporočamo osebam, ki so izgubile več ali vse zobe, a želijo trajno in estetsko nadomestilo, ki se vede kot naravni zobje. Tehnika je mnogo naprednejša od klasičnih zobnih protez. Idealni kandidati so tisti, ki imajo dovolj trdno čeljustno kost ali so pripravljeni na predhodne postopke, kot je augmentacija kosti, da bi zagotovili optimalno prileganje vsadkov.

Podrobneje o All on 4 in All on 6

Dvig sinusnega dna (sinus lift)

Dvig sinusnega dna je kirurški poseg, pri katerem povečamo višino kostnega tkiva v zgornji čeljusti, predvsem na območju sinusov. Postopek izvajamo kot pripravo na vstavitev zobnih vsadkov v zgornjo čeljust in je zlasti koristen za posameznike z nezadostno količino naravne kosti.

sinus lift implantati primadent

Glavne lastnosti dviga sinusnega dna

 • Omogoča implantate: Postopek odpira nove možnosti za tiste, ki zaradi premalo kostnega tkiva ne bi bili kandidati za tradicionalne implantate.
 • Izboljša kostno strukturo: Dvig sinusnega dna ne le omogoča namestitev vsadkov, ampak tudi izboljšuje kakovost in strukturo kosti v zgornji čeljusti.
 • Obdobje okrevanja: Po dvigu sinusnega dna mora pacient določen čas okrevati, preden nadaljujemo z drugimi zobozdravstvenimi posegi (npr. nameščanjem zobnih vsadkov).  

Komu ga priporočamo?

Dvig sinusnega dna najbolj ustreza tistim z nezadostno količino kostnega tkiva v zgornji čeljusti, ki želijo namestiti zobne vsadke.

Podrobneje o dvigu sinusnega dna

Protetika na implantatih

Protetika na implantatih je vrhunska rešitev za tiste, ki iščejo stabilnost in udobje pri nošenju zobnih protez. Ta metoda vključuje pritrditev zobnih protez direktno na zobne vsadke, kar zagotavlja izboljšano funkcionalnost in estetiko. Proteze, ki jih izdelamo na implantatih, so lahko snemne ali fiksne. 

protetika na implantatih mostiček primadent

Glavne lastnosti protetike na implantatih

 • Stabilnost: Proteze, ki jih pritrdimo na zobne vsadke, omogočajo boljše žvečenje in govorjenje, saj ostanejo trdno na mestu.
 • Udobje: To, da protezo pritrdimo  neposredno na vsadke preprečuje draženje in nelagodje, ki se lahko pojavijo pri klasičnih protezah.

Komu jo priporočamo?

Protetika na implantatih je odlična izbira za osebe, ki želijo trajno in udobno rešitev za izgubo nekaj zob. Ta metoda je še posebej koristna za tiste, ki so nezadovoljni z tradicionalnimi zobnimi protezami in iščejo visokokakovostno alternativo.

Podrobneje o protetiki na implantatih
Naročanje

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form