Domov

NEVIDNI ZOBNI APARAT

Nevidni zobni aparat je najbolj razširjen estetski sistem zobnega aparata, ki je snemljiv in izdelan iz prozorne plastične mase. Takih zobnih aparatov je več vrst in proizvaja jih več različnih podjetij (Orthocaps, Clear Aligner, Accusmile); po angleško se jim reče alignerji. Invisalign je prvi, ki je to tehnologijo razvil in patentiral. Princip je pri vseh enak. Nosimo plastično opornico na zobeh, vsakih nekaj tednov jo zamenjamo za novo, v kateri so zobje rahlo bolj premaknjeni proti želeni poziciji. Pri nevidnem zobnem aparatu menjamo opornico vsaka 2 tedna, dokler ne dosežemo končnega rezultata (v povprečju je to med 20-30 opornic).

nevidni zobni aparat

Kdo je primeren kandidat?

Najstniki

Če so vestni pri nošenju aparata, skrbijo za ustno higieno in se ravnajo po navodilih zobozdravnika, je to idealen način in čas za poravnavo zob.

Odrasli

Ki želijo poravnati zobe brez nadloge z vzdrževanjem fiksnih opornic ter vsi, ki želijo možnost začasnega odstranjevanja aparata, nemotene prehrane in enostavnega vzdrževanja.

Vsi

Vsi, ki si želijo hitre, enostavne in profesionalne poravnave zob. Vsi, ki s svojim izgledom zob niso zadovoljni in jim prenova videza pomeni velik vpliv na njihovo samopodobo.

Nevidni zobni aparat je primeren za odrasle osebe ter najstnike, starejše od 13 let, kajti deluje samo, ko so že izrasli stalni kočniki. Terapija nevidnega zobnega aparata najbolje deluje pri lažjih in zmernih nepravilnostih zobnega loka. Pri večjih nepravilnostih obstaja možnost, da bi poleg opornic potrebovali še kakšno dodatno (pomožno) terapijo (brackete, ki se jih pritrdi le na določen zob, ali pa gumbe in elastike ali kakšno drugo preprosto terapijo, ki jo lahko izvajamo skupaj z nevidnim zobnim aparatom).

nevidni zobni aparat opornice

Potek izdelave in nošenje opornice

1 korak - izdelava načrta

Ko potrdimo, da ste primeren kandidat za nevidni zobni aparat in se zanj odločite, vam na podlagi natančne diagnostike, načrtovanja in odtisov izdelamo računalniško simulacijo premika zob, ki natančno pove tudi, koliko časa bo potrebno za vsak premik in kako se bodo zobje premaknili.

2 korak - izdelava opornic

Odtis nato skeniramo in spremenimo v 3D model. Nato računalniško prestavimo zobe v želeno pozicijo in po uskladitvi ter potrditvi načrta s 3D tiskalniki natisnemo vse potrebne sete opornic. Nato se terapija lahko začne.

3 korak - nošenje nevidnega aparata

Prva opornica je enaka trenutni postavitvi vaših zob, vsaka naslednja opornica pa je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice menjate vsak teden ali dva. Število opornic je odvisno od zahtevnosti premikov –  v povprečju pa gre za 20 do 30 opornic. Seveda se med terapijo redno srečujemo, saj skrbimo, da premiki zob potekajo po načrtu. Pri tem ‘novodobnem’ zobnem aparatu je revolucionarno to,  da so opornice za večino ljudi neopazne, zato nihče ne bo opazil, da nosite aparat. Zanimivo je tudi, da opornice ne motijo govora in za razliko od klasične ortodontske terapije z loki omogočajo skoraj brezhibno higieno.

nevidni zobni aparat prej-potem
invisalign
nevidni zobni aparat prej-potem

Informativna cena

Nevidni zobni aparat: od 2.900€

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje