Domov

posegi v SPLOŠNI anesteziji

Kaj je sedacija v zobozdravstvu?

zobozdravstvo v splošni anesteziji

Pri sedaciji v zobozdravstvu uporabljamo zdravila za pomoč pacientom za sprostitev med zobozdravstvenimi postopki. Je najbolj primerna za ljudi, ki imajo močan strah, občutek tesnobe ali nizek prag bolečine, ki jim preprečuje, da bi obiskali zobozdravnika.

Pri sedaciji ste ves čas budni, vendar ste hkrati sproščeni in umirjeni. Drugače je v splošni anesteziji, kjer sta strankina zavest in njegova bolečina popolnoma izklopljeni.

Vrsta anestezije - sedacija ali splošna, je odvisna od operativnega postopka, splošnega zdravstvenega stanja pacienta in zdravil, ki jih jemlje, a tudi od potreb po hitrejšem pooperativnem okrevanju, vsakič pa jo določi anesteziolog v dogovoru s kirurgom in pacientom.

Za koga je primerna anestezija?

splošna anestezija v zobozdravstvu
  • tiste, ki ne morejo mirno sedeti pri zobozdravniku
  • stranke, ki se bojijo zobozdravstvene kirurgije
  • za vse, ki se bojijo bolečine
  • tiste, ki ne prenesejo aspiratorja v ustih
  • ljudi s posebnimi potrebami

Splošna anestezija lahko vključuje določena tveganja, vendar je varna in učinkovita, ker imamo strokovno usposobljeno osebje in ustrezno opremljene prostore.

Lepi in zdravi zobje brez skrbi

Medtem ko globoko in sproščeno spite, ne boste občutili ničesar med posegom. Takoj, ko se pri zobozdravniku zbudite, je vsega že konec. Splošna anestezija je recept za vse z izrazito zobno fobijo!

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje