Domov

diagnostika

V naši kliniki postavitev pravilne diagnoze vašega ustnega zdravja postavljamo na prvo mesto. Številne bolezni in vnetja obzobnih tkiv se namreč razvijajo počasi in ko nas obiščete, je običajno bolezen že tako dobro napredovala, da so posledice velikokrat nepopravljive. Zato je ključnega pomena, da na kontrolnem pregledu dobro preverimo vaše zdravje.

Morda niste vedeli, toda karies oz. zobna gniloba je infekcijska bolezen, kar pomeni, da je nalezljiv. Patogene bakterije se prenašajo iz ust v usta preko sline. Kljub temu vam škodljive bakterije ob primerni ustni higieni ne bodo škodile. Poleg primerne ustne higiene je za preprečevanje kariesa potrebno uživanje zdrave hrane in redni obiski pri zobozdravniku. V naših klinikah lahko z rednimi pregledi omogočimo hitro odkrivanje kariesa in takojšnje ukrepanje. Karies ugotavljamo s pomočjo presvetlitvene svetlobe, laserjem in posebnimi barvili.

Stanje vaših zob običajno preverimo s prostim očesom ali z lupo, obenem pa si pomagamo z instrumenti. S sodobnim pristopom omogočamo, da pravočasno odpravimo zobno gnilobo, preprečimo nastanek granulumov in vnetij ter odkrijemo paradontalne bolezni, da lahko ukrepamo in ohranimo vaše zobe vitalne. Pri zgodnjem odkrivanju kariesa si pomagamo z najsodobnejšim pripomočkom, t.j. intraoralnim skenerjem.

Pri krvavečih dlesnih in odkrivanju parodontalne bolezni je pravočasna diagnoza zelo pomembna. Paradontoza namreč negativno vpliva na sistemsko zdravje 24 ur na dan. Paradontoza ne pomeni samo bolezni zob, temveč lahko vpliva tudi na poslabšanje srčno žilnih bolezni, diabetesa, povzroči pa lahko tudi prezgodnji porod.

V naših klinikah sistematično pristopimo k celostni obravnavi paradontalne bolezni. Pri zdravljenju paradontoze z diagnostično sondo preverimo stanje bolezni in pripravimo načrt za zdravljenje.

Paradontoza je resna bolezen, zato je pomembno, da vsak posameznik čimprej opravi diagnostični pregled, s čimer si zagotovi dolgoročno spremljanje stanja in zgodnje odkrivanje paradontoze.

3D digitalno slikanje zob

Zobni rentgen, ortopan, CBCT

Ortopan oz. zobni rentgen je nujni sestavni del celovite oskrbe pacienta. RTG zob je bistvenega pomena za diagnostiko, saj nam omogoča določiti mnoga stanja, ki bi sicer ostala prikrita in jih klinično ni mogoče videti s prostim očesom.

Najsodobnejše CBCT 3-D digitalno slikanje zob lahko opravite na naši kliniki na Škofijah in v Celju. Tu opravljamo tudi klasično slikanje zob (ortopan in RTG slikanje). 3-D slikanje je še posebej pomembno pri diagnosticiranju in načrtovanju zdravljenja na področju oralne kirurgije, parodontologije, implantologije, endodontije in ortodontije. Takšno slikanje je izjemno natančno in precizno ter nudi dobro prostorsko ločljivost kar je posebej pomembno za kvalitetno izvedbo protetičnih del.

CAD-CAM tehnologija

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje