Domov

zobne LUSKE

Kaj so zobne luske in iz česa so izdelane?

Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti porcelana, ki jih prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. Zobne luske so izdelane iz trde keramike, ki ojača zobe in pripomore k naravnemu videzu zoba.

zobne luske

Kdaj so potrebne zobne luske?

Zobne luske so idealne za vse, ki si želijo estetskega videza brez velikega poseganja v zobe.

Z luskami rešujemo raznolike težave z zobmi, kot so:

Največkrat se zobne luske uporabljajo kot estetska rešitev na zgornjih sprednjih zobeh.

Z estetskimi luskami lahko izboljšamo izgled vaših zob tako, da vaše zobe skrijemo za plastjo kompozita (kompozitne luske) ali za tanko plastjo porcelana (keramične luske).

Kako vam lahko pomagajo porcelanske luske?

Porcelanske luske so precej vsestranske, kar omogoča, da odpravijo številne kozmetične napake. Pogosto jih uporabljajo kot alternativo ortodontiji, saj lahko rešijo manjše pomisleke glede poravnave, ker so z njimi zobje videti bolj ravni. Ljudje s temno obarvanostjo zob so se raje odločili za njih, ker hitro navdušijo z rezultati, ki bodo trajali, saj je porcelan odporen na madeže. Pogosto jih uporabljajo za prekrivanje odkrušenih delov in razpok, hkrati pa lahko popravijo tudi nenormalno oblikovane zobe ali tiste, ki so krajši od povprečja in jim dajo bolj privlačen videz.

Kakšen je postopek?

Pri izdelavi zobne luske v sklopu prvega obiska pripravimo zob in vzamemo odtis, da lahko lusko izdelamo v laboratoriju. Ob naslednjem obisku preverimo prileganje luske zobu in barvo. Če luska ustreza naših zahtevam, jo trajno prilepimo na zob. Prednost luske v primerjavi s prevleko je v tem, da zahteva manj brušenja vašega zoba kot prevleka. Zobne luske so priljubljene, saj so bolj estetske, se ne obarvajo, porcelan je bolj nežen do obzobnih tkiv, saj je bolj podoben zobni strukturi, obenem pa ohranimo več zobne mase.

Informativna cena Zobne luske:

Že od
450€

Cena posega vključuje:

  • Izdelava zobnih lusk iz najboljših materialov, po meri pacienta (kompozit, cirkonij, porcelan)
  • Poseg namestitve zobnih lusk
  • Lokalna anestezija
  • Pregled po posegu

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form