Domov

BLOG - PRIMADENT

Dobrodošli na blogu dentalne klinike Primadent

Ljudje moramo kar v največji meri sami poskrbeti za svojo celostno oskrbo telesa in duha. Nenazadnje to pomeni, da je treba poskrbeti tudi za zdravje ter higieno ustne votline, v kateri se nahajajo zobje. Pri takšni skrbi nam ob strani stojijo tudi zobozdravniki ter drugi strokovnjaki s področja zobozdravstva.

Zobozdravstvo delimo na dve podkategoriji. To sta splošno zobozdravstvo in estetsko zobozdravstvo. Splošno zobozdravstvo se ukvarja z ustvarjanjem ustreznih pogojev, da lahko modrostni zobje rastejo ali pa, da se jih lahko ustrezno odstranjuje, na primer če se pri pregledu ugotovi, da na preostale zobe vplivajo neugodno. Na to področje zobozdravstva sodijo še druge storitve, kot so na primer izdelava mostičkov med zobmi, izdelava protez, zdravljenje koreninskih kanalov.

Estetsko zobozdravstvo se prav tako ukvarja z zdravjem zob, pri tem pa vključuje še estetiko. Takšna oblika zobozdravstva se vpraksi neredko imenuje tudi kozmetično zobozdravstvo. Na to področje dela na primer sodijo bele plombe, porcelanaste luske, dvig dlesni, zobni vsadki, lasersko oblikovanje dlesni, zobni aparati, nakit za zobe, preobrazba zob.

Zobozdravstvo izjemen pomen daje preventivi. Strokovnjaki namreč menijo, da je preventiva zagotovo najboljši pa tudi najprijaznejši ter najcenejši način za preprečevanje bolezni in številnih nevšečnosti v naši ustni votlini.

Preberite nasvete o negi in skrbi za vaše zobe. Razbili bomo mite in vam predstavili novosti v zobozdravstvu.

Naročanje