Domov

Oralna kirurgija

S posegi oralne kirurgije zdravimo večje težave zob in ostalih tkiv v ustni votlini. Trudimo se, da je vsak poseg za pacienta neboleč in opravljen po najvišjih zobozdravstvenih standardih. 

želiM PREGLED

Katere posege zajema oralna kirurgija?

Oralna kirurgija (znana tudi kot zobna kirurgija) je veja zobozdravstva, specializirana za diagnostiko in kirurško zdravljenje bolezni, poškodb in nepravilnosti v ustni votlini, čeljusti in obrazu. V klinikah Primadent se zavedamo, da je pravilna in natančna izvedba teh posegov ključnega pomena za zdravje in dobro počutje naših pacientov. 

Izvajamo:

Spodaj bomo predstavili nekaj ključnih informacij o teh posegih. Opisali bomo njihove glavne vidike, še več informacij pa lahko odkrijete na posameznih straneh o vsakem posegu.

Apikotomija

Apikotomija je kirurški poseg, pri katerem odstranimo vrh korenine zoba in okuženo tkivo okoli njega. Ta postopek je običajno potreben, ko standardna endodontska terapija (koreninsko zdravljenje) ne uspe odpraviti kronične okužbe ali vnetja v vrhu korenine. Poseg poteka v lokalni anesteziji, in vključuje odstranitev okuženega dela korenine ter nato zapiranje rane. Apikotomijo običajno izvajamo na zobeh, kjer je že bilo opravljeno koreninsko zdravljenje in kjer druge metode niso bile uspešne.

Hemisekcija 

Hemisekcija je kirurški postopek, pri katerem se odstrani polovica večkoreninskega zoba, na primer polovica kočnika (molara). Ta poseg je lahko pomemben za reševanje zoba, ki je delno okužen ali poškodovan. Hemisekcijo izvajamo v lokalni anesteziji in vključuje odstranitev ene od korenin zoba ter pripadajočega dela krone. Hemisekcijo lahko uporabljamo kot alternativo ekstrakciji, kadar je ena polovica zoba še vedno zdrava in funkcionalna. Hemisekcija zahteva natančno načrtovanje in izvedbo, da ohranimo strukturo preostalega zoba in zagotovimo njegovo dolgoročno funkcionalnost.

Ekstrakcija in puljenje modrostnih zob

Ekstrakcija je kirurški postopek odstranitve zoba iz čeljusti. Ta postopek je lahko potreben zaradi številnih razlogov, kot so huda okvara zoba, nepravilna postavitev zob, ali težave s prostorom v ustih (nagneteni zobje).

V primeru modrostnih zob je ekstrakcija še posebej pogosta rešitev. Modrostni zobi se lahko razvijejo pod nenavadnimi koti ali v neustrezni velikosti, kar lahko vodi do zapletov, kot so bolečine, vnetja ali celo premik sosednjih zob. Puljenje modrostnih zob je postopek, pri katerem te problematične zobe odstranimo, da preprečimo ali odpravimo z njimi povezane težave.

V naših klinikah Primadent izvajamo ekstrakcije in puljenja modrostnih zob s skrbjo za pacientovo udobje in varnost. Naše strokovno znanje, najsodobnejša oprema in individualni pristop zagotavljajo, da je vsak poseg izveden v skladu z najvišjimi medicinskimi standardi.

Vstavitev implantatov oz. zobnih vsadkov

Vstavitev zobnih implantatov je revolucionarni postopek, ki omogoča trajno rešitev za manjkajoče zobe. Zobni implantat je kovinska ali keramična vijačna struktura, ki jo kirurško vstavimo v čeljust in služi kot umetna korenina za zobno krono. Zobne proteze, ki temeljijo na implantatih so najbolj trajna in najlepša verzija fiksnih zobnih protez. Ta postopek je priljubljen zaradi svoje dolgotrajnosti, stabilnosti in estetskega videza, ki ustreza naravnim zobem. V klinikah Primadent izvajamo vstavitev implantatov s pomočjo najsodobnejše tehnologije in izkušenih strokovnjakov, ki zagotavljajo, da je vsak poseg natančno načrtovan in prilagojen individualnim potrebam pacienta.

Dvig sinusnega dna

Dvig sinusnega dna je specializiran kirurški postopek, ki ga pogosto izvajamo pri pripravi na vstavitev zobnih implantatov v zgornji čeljusti. Poseg je potreben, kadar je kostna struktura pod sinusom premajhna ali premehka za stabilno vstavitev implantata. Med operacijo sinusno dno nežno dvignemo, prostor pod njim pa napolnimo s kostnim materialom, da ustvarimo trdnejšo osnovo za implantat.

Preoblikovanje dlesni

Preoblikovanje dlesni je poseg, s katerim izboljšamo videz dlesni in s tem celotnega nasmeha. Nepravilno oblikovane ali neenakomerne dlesni lahko vizualno motijo harmonijo zob, kar lahko popravimo s to nežno kirurško tehniko. Preoblikovanje dlesni lahko vključuje tako odstranitev odvečnega tkiva dlesni kot tudi dodajanje tkiva, kjer je to potrebno. 

Paradontalne operacije

Paradontalne operacije izvajamo, kadar je potrebno zdravljenje in preprečevanje bolezni dlesni, ki lahko, če se ne zdravijo, vodijo do izgube zob. Te operacije so osredotočene na odstranjevanje okuženih tkiv, čiščenje žepkov okoli zob in obnavljanje zdravega tkiva. Naši strokovnjaki so specializirani za različne paradontalne operacije, vključno z globinskim čiščenjem, presajanjem dlesni in regenerativnimi postopki.

Dograditve kosti

Dograditve kosti so ključne pri pripravi čeljusti za vstavitev zobnih implantatov ali pri zdravljenju kostne izgube zaradi paradontalne bolezni. Ta postopek vključuje uporabo naravnega ali sintetičnega materiala, da se ponovno zgradi izgubljena kostna struktura. Da zagotovimo naravni videz in optimalne rezultate, uporabljamo najnovejše materiale in metode.

želiM PREGLED
Želim posvet

Kakšne so cene vaših posegov (npr. ekstrakcije zob, implantatov, zdravljenja paradontalne bolezni?)

Okvirne cene najdete na strani za vsak posamezen poseg, zbrane pa so tudi na strani Cenik zobozdravstvenih storitev. Končno ceno bomo določili po posvetu, ko pregledamo dejansko stanje vaših zob in ostalih tkiv.  Poleg tega vam pri ceni vedno izpostavimo, kaj ta vsebuje. Nekatere klinike vas namreč lahko zavajajo s super cenami, za katere boste na koncu ugotovil, da sploh ne vključujejo vsega potrebnega. Pri njih bo izdani račun na koncu večji, kot se je zdel na prvi pogled. 

želiM PREGLED

Pogosta vprašanja

Ali opravljate operacije zob in obzobnih tkiv na koncesijo?

Vsi posegi so v Primadentu samoplačniški. To pomeni, da ne potrebujete napotnice in da tudi ne morete uveljavljati povračila stroškov od ZZZS.

Posebej skrbimo, da so obiski v naših ordinacijah temeljiti, da delamo prijazno, nežno in z razumevanjem. Uporabljamo premium materiale, ki vas bodo na dolgi rok (zaradi obstojnosti in manjše potrebe po popravkih) verjetno stale manj, kot bi vas stali nenehni obiski manj kakovostnih zobozdravnikov.  Zahteve javnega zobozdravstva nam takšnega pristopa žal ne bi omogočale. 

Več lahko preberete v našem članku Zakaj je samoplačniški zobozdravnik prava izbira

Kakšne so čakalne dobe za oralno kirurgijo?

V naših klinikah čakalnih vrst skorajda ni. Priostni smo na petih lokacijah po Sloveniji, kar nam omogoča hitro delovanje. Vašo težavo bomo tako rešili še preden se razširi in ogrozi še večji del ustne votline. Z obiskom Primadenta bodo bolečina, nizka samozavest zaradi vašega nasmeha in skrb o vašem zdravju hitro stvar preteklosti. 

Zobobol – ne vem, kaj je narobe z mojimi zobmi. Kaj lahko storim?

Če opažate, da vaši zobje in ostala tkiva v ustni votlini niso v takšnem stanju kot bi morali biti, ne veste pa, kaj je narobe, ne odlašajte. Pokličite nas in se naročite na pregled. Zobozdravnik vas bo skrbno pregledal in svetoval o potrebnem zdravljenju. 

Delamo tako, da pacientom priporočimo le posege, ki jih zares potrebujejo in ki bodo zanje najboljši. 

Želim posvet

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form