Domov

ORTODONT za otroke brez čakalne dobe

Otroški ortodont na napotnico in brez čakalnih dob.
Pri nas lahko za svojega otroka pridobite ortodonta brez čakalne vrste in na napotnico. Osnovne informacije lahko pridobite na tej strani, potem pa nas pokličite za natančna navodila o tem, kako ga PRAVOČASNO in PRAVILNO naročiti na obravnavo.

Ko boste opravili zdravljenje, vam bo naše zdravstveno zavarovanje POVRNILO STROŠKE.

ortodont za otroke na napotnico brez čakanja primadentZanima me

Kdaj mora otrok obiskati ortodonta

Začnimo pri osnovah. Mnogi strokovnjaki priporočajo prvi obisk pri ortodontu že okoli sedmega leta starosti. Zakaj tako zgodaj?

  1. Zgodnja ocena: V tem času ko izpadajo mlečni in začenjajo rasti stalni zobje lahko zaznamo morebitne nepravilnosti v razvoju čeljusti in zob. To ne pomeni nujno, da bo vaš otrok potreboval takojšnje zdravljenje, vendar nam omogoča, da ocenimo morebitne težave in pripravimo strategijo za prihodnost.
  2. Preprečevanje večjih težav: Zgodnja intervencija lahko v nekaterih primerih prepreči ali vsaj omili težave, ki bi se lahko razvile kasneje. To za vašega otroka pomeni manj zapleten in krajši postopek ortodontskega zdravljenja v prihodnosti.
  3. Priprava na prihodnje zdravljenje: Če naš ortodont oceni, da bo otrok potreboval zobni aparat ali drugo zdravljenje, lahko še pravi čas začnete s pripravami – prejmete pisno potrdilo, da vaš otrok potrebuje ortodontsko zdravljenje skupaj s stopnjo resnosti. To vam daje več časa za raziskovanje možnosti glede izbire zobnega aparata, načrtovanje financ in pripravo vašega otroka na postopek.

Pomembno je razumeti, da prvi obisk ortodonta ni nujno vezan na takojšnje zdravljenje. Je pa vsekakor priložnost za oceno, izobraževanje in načrtovanje le tega. Pri Primadentu smo se zavezali k zagotavljanju kakovostnega in sočutnega zdravljenja za vsakega otroka.

Naša ekipa bo vašemu otroku pomagala, da se bo počutil udobno in varno, vi pa boste prejeli vse potrebne informacije, da boste lahko sprejeli informirano odločitev.

Najpogostejše težave zaradi katerih je potrebno ortodontsko zdravljenje otrok

Ortodontsko zdravljenje se ne nanaša le na kozmetične popravke zob. Pravzaprav ima ključne koristi, ki lahko vplivajo na splošno zdravje in kakovost življenja vašega otroka.
Tukaj je nekaj glavnih primerov, ko je ortodontsko zdravljenje nujno:

Pravica do zobnega aparata na napotnico

Pravila o zdravstvenem zavarovanju določajo naslednje:

NE SPREGLEJTE - NUJNO PREBERITE!!

Preprosto povedano to pomeni, da morate za svojega otroka prejeti potrdilo, da potrebuje ortodontsko zdravljenje. Da bo otrok upravičen za zdravljenje na napotnico, mora biti deformacija “dovolj huda” (preko 15 točk po tehniki, ki jo za ocenjevanje uporabljamo v zobozdravstvu).
Za UGOTOVITEV oziroma potrditev, da vaš otrok potrebuje zobni aparat, imate čas do dopolnjenega 16. leta (napotnica Ortodontski pregled – prvi).
Za ZAČETEK ZDRAVLJENJA pa imate nato čas do dopolnjenega 18. leta. Problem je v tem, da starši po celi Sloveniji nikakor ne morejo priti do ortodonta. Za prvi pregled je čakalna doba od tri pa vse do sedem let! Za začetek zdravljenja sledi podobno, čaka se do okoli pet let.

Ravno zato boste na napotnici za prvi pregled videli napis: “Ko se naročate, preverite datum termina – če bo otrok ob prvem pregledu starejši od 16 let, storitev ne bo opravljena v breme ZZZS.”

Si predstavljate, koliko prej bi morali v boj za ortodontsko zdravljenje, če svojemu otroku želite zagotoviti zdravljenje? Celo do 12 let prej, kar pomeni, da bi moral prvi pregled opraviti kar pri šestih letih. Ste bili dovolj zgodnji?

V Primadentu ponujamo rešitev, ki se je poslužuje vse več Slovencev pa tudi drugih Evropejcev, ki v matični državi ne morejo pravočasno priti na zdravljenje. Kot državljani Evropske unije lahko pravico do zdravstvenega varstva uveljavljamo v kateri koli drugi državi EU in prejmemo povračilo stroškov za zdravljenje v tujini.  

ortodont za otroke zobni aparat na napotnico primadent

Ortodont za otroke brez čakalnih dob

Napotnico za zdravljenje lahko prejmete za otroka, ki ima prvi pregled pred dopolnjenim 16. letom starosti in začetek zdavljenja pred 18. letom. Če boste zamudili zakonske roke bo zdravstveno zavarovanje vašega otroka štelo pod samoplačnike, kart pomeni, da ne bodo krili stroškov zdravljenja.

Verjamemo, da želi vsak starš svojemu otroku najboljše. Ni lahko, če morate svojemu otroku razložiti, da bo moral potrpeti z nepravilnim in manj estetskim ugrizom zato, ker mu ne morete plačati zobnega aparata … Zato smo se v Primadentu potrudili najti rešitev.

Zdravljenje pri nas lahko opravite na enak način, kot bi ga v Sloveniiji. Ortodont vas bo sprejel, pregledal otroka in vam razložil vse glede zdravljenja. Nato bo sledilo zdravljenje, vsi kontrolni pregledi in sprotna slikanja. Na koncu vam bodo izdali račun, ki ga boste naprej morali poravnati in shraniti potrdilo. Takrat pa boste pri nas vložili zahtevek za povračilo stroškov za čezmejno zdravljenje. Pri tem ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov.

Kako zdravstveno zavarovanje povrne stroške zdravljenja

Ko vaš otrok popolnoma zaključi zdravljenje bo čas, da uveljavite zahtevek za povračilo stroškov za zdravljenje izven države.

ZZZS vam povrne stroške v višini povprečne cene teh storitev v Sloveniji, največ do višine dejanskih stroškov (torej toliko, kot ste dejansko plačali za zdravljenje). ZZZS vam povrne del povprečne cene, ki jo krije obvezno zdravstveno zavarovanje, preostali del pa uveljavljate pri zavarovalnici, kjer imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Iz izkušenj lahko povemo, da zavarovalnica praktično vedno odobri povrnitev celotnih stroškov. Mi do sedaj še nismo imeli težav s tem postopkom.   

Prednosti ortodontskega zdravljenja otrok pri nas

Zdravljenja v tujini se morate vedno lotiti skrajno resno. Če ga boste opravili preko Primadenta vam lahko ponudimo vso podporo, ki jo potrebujete. Vedno smo vam na voljo za vsa vprašanja in razreševanje dilem. Ponujamo vam:

želiM PREGLED

Pogosta vprašanja

Ali je možno tudi ortodontsko zdravljenje za odrasle?

Da, seveda je možno ortodontsko zdravljenje za odrasle. Vse več odraslih se odloča za ortodontsko zdravljenje, bodisi zaradi estetskih razlogov ali zaradi izboljšanja funkcionalnosti ugriza. Lahko izbiramo med klasičnim kovinskim aparatom ali bolj diskretnimi alternativami, kot je nevidni zobni aparat, fiksni ali snemni.

Kdaj je najprimernejši čas za začetek ortodontskega zdravljenja pri otrokih?

Pomembno je, da pričnete pravočasno. Pravilni čas pa lahko določi le ortodont glede na individualne potrebe in razvoj otrokovih zob.

Koliko časa bo trajalo ortodontsko zdravljenje?

Časovni okvir je odvisen od resnosti ortodontske težave, starosti otroka ter vrste aparata. Natančno oceno trajanja zdravljenja bo lahko podal le ortodont po temeljitem pregledu in pripravi načrta zdravljenja.

Sorodna vsebina:

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje