Domov

ZOBOZDRAVNICA GAJA BUŽAN, DR. DENT. MED.

Zobozdravnica Gaja Bužan

Gaja Bužan, dr. dent. med je zobozdravnica, ki svoje delo opravlja z veliko strastjo. S svojim pristopom je hitro pridobila zaupanje med pacienti vseh starosti. Starejši kljub njeni mladosti prepoznajo njeno visoko profesionalnost, otroke pa očara s potrpežljivostjo in prijaznostjo. 

Zobozdravnica Gaja Bužan je diplomirala iz Dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Reki. Od tedaj je ključna članica našega zobozdravstvenega tima.

Zakaj zobozdravstvo?

Zagnanost in želja po znanju sta bili vodilni sila v njenem življenju že od malih nog. Spomi se, da je že v osnovi šoli vse naloge rada opravila temeljito in natančno. Po končani gimnaziji se je odločila za pot zobozdravnice predvsem zaradi lastnih izkušenj z zobmi. Dale so ji osebni vpogled v pomen kvalitetne dentalne nege, kar jo je navdihnilo, da svoje življenje posveča izboljšanju nasmehov Primadentovih pacientov.

In če ne bi bila zobozdravnica? Alternativno življenjsko pot je videla v kirurgiji. Ponovno poklic, brez katerega ljudje ne moremo, tako kot ne brez zdravih zob. 

V ordinaciji umirjena in natančna, v prostem času adrenaliska bombica 

Poleg svoje profesionalne kariere, živi polno in aktivno življenje. Je velika ljubiteljica mediteranske kuhinje, kar se sklada z njeno strastjo do morja in vodnih športov. V svojem prostem času se rada predaja adrenalinu – od bungee jumpinga do windsurfanja, pri čemer tudi deluje kot učiteljica smučanja, windsurfanja in plavanja. Je tudi velika ljubiteljica živali, pri čemer z nasmehom izpostavlja velike pse. 

Pravi, da skrben odgovoren poklic kot je zobozdravstvo in iskanje adrenalinskih avantur nista presenetljiva kombinacija: “Pri obeh moraš biti izredno natančen. Par milimetrov vstran, pa pacientu iznakaziš zobe. In par milimetrov vstran, pa pri visoko rizičnih športih tvegaš hudo poškodbo, če smo črnogledi tudi smrt. Tako da ja, pri obeh sta na prvem mestu natrenirano oko in mirne roke.” 

Odnos s pacienti 

Kljub svoji mladosti, so pacienti hitro prepoznali njeno strokovnost in predanost. Redno se izpopolnjuje in sledi novim tehnikam v dentalni medicini, da bi svojim pacientom zagotovila najboljšo možno oskrbo. Njena sposobnost, da se poveže z ljudmi, in globoko razumevanje pacientovih potreb, sta dve izmed njenih najbolj izpostavljenih lastnosti.

Posebej priljubljena je med mladimi pacienti. Otroci jo imajo radi zaradi njene potrpežljivosti in prijaznosti. Njeno sposobnost, da v tudi najmlajših vzbudi zaupanje in občutek varnosti, prepoznavamo kot neprecenljivo, saj lahko tako otrokom že zgodaj zagotovi pozitivne izkušnje z zobozdravstvom.

Dodatna znanja 

Dodatno se je izpopolnila na področjih digitalnega zobozdravstva, implantologije, endodontije ter preventivnih in estetskih posegov:

  • Natančnost in estetika v digitalnem zobozdravstvu, usposabljanje pri prof. dr. Marko Jakovac (november 2019)
  • Neodent First Steps: From Zero to Perfection Course pri prof. dr. Zoran Aleksić (Beograd, maj 2023)
  • Endo Innovations: Root Canal Preparation and Obturation Systems (Kanalarno zdravljenje in polnitev kanalov) pri dr. Igor Križnar, spec. endodont (Ljubljana, oktober 2019)
  • iTOP, individualni trening oralne preventive pri spec. Romana Mance Kristan (Ljubljana, maj 2022)
  • Simplifying the techniques for life looking immediate esthetic restorations pri dr. Jure Poglajen (Ljubljana, okt 2019)
  • Minimalno invazivni estetski postopki v ordinaciji dentalne medicine pri prof. dr. sc. Sonja Pezelj-Ribarić  (Reka, maj 2020)

Zapomnite si

Pri izbiri zobozdravnika je pomembno, da najdemo nekoga, ki ne samo, da razume naše potrebe, ampak nas tudi navdihne, da skrbimo za svoje zdravje. Veseli smo, da je naša Gaja več kot le zobozdravnica – je mentorica, inspiracija in prijateljica. Z njo v Primadentovi ekipi se lahko pacienti počutijo varno in zaupajo, da so v najboljših rokah.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form