Domov

implantat ali mostiček: katera možnost je prava?

Ena najpomembnejših odločitev, ki jo boste morali sprejeti pri svojih zobeh, je material, ki ga želite uporabiti.
Čeprav vam bo pri iodločitvi s priporočilom po individualni obravnavi pomagal naš zobozdravnik, se velikokrat naši pacienti soočajo med ključno dilemo: cirkonijeva prevleka ali porcelanska luska? To sta resnično najboljši dve možnosti. Spodaj preverite razlike, ki vam bodo olajšale vašo odločitev.

želiM PREGLED

Kaj je zobni implantat?

To je dobra možnost, če ste izgubili zob ali zob zaradi poškodbe, parodontalne bolezni ali drugih razlogov. Zobni implantat deluje kot zobna korenina, ki podpira krono. Kirurško ga vstavimo v čeljustno kost, kjer se bo nato zlil (ali osseointegratiral) v čeljustno kost, da bi zagotovili njegovo zasidranje. Ko je postopek osseintegracije končan (ponavadi 3-6 mesecev), je implantat pritrjen.

Kaj je zobni mostiček?

Zobni mostovi se uporabljajo za premostitev vrzeli med enim ali več manjkajočimi zobmi. Most podpirajo naravni zobje ali vsadki na obeh straneh. Sestavljen je iz dveh ali več kron za zobe na vsakem delu vrzeli. Zobni most je na nek način manj invaziven in na druge načine bolj invaziven kot zobni vsadek. Za razliko od vsadkov mostovi ne nadomestijo zobne korenine. Namesto tega most uporablja enega ali več sosednjih zob kot oporo, na katero lahko pritrdite krono, ki lahko zapolni manjkajoči prostor zob. Postopek zdravljenja ni skoraj tako dolg kot postopek vsaditve (ki zahteva osseintegracijo); čeprav je na nek način bolj invaziven, ker zahteva stalno spreminjanje sosednjih zob za podporo mostu.

ZOBNI IMPLANTATI
 • Dolgotrajni z malo mero vzdrževanja.
  Velika prednost pri zobnih vsadkih je, da lahko trajajo celo življenje, ko so kakovostnii in zahtevajo malo vzdrževanja.
 • Naravnega videza.
  Zobni vsadki izgledajo in delujejo kot naravni zob. So močni in stabilni ter ohranjajo vaš nasmeh samozavesten.
 • Zaščiti čeljustno kost.
  Če imate v ustih odprt prostor, kjer je manjkal zob, je vaša čeljustna kost oslabljena.Zobni vsadki spodbujajo in ohranjajo naravno rast kosti, kar pomaga preprečiti izgubo kosti.
 • Brez obremenitve sosednjih zob.
  V nasprotju z mostom implantat stoji na lastni podpori, ne da bi obremenjeval druge zobe. To pomaga zaščititi sosednje zobe.
 • Potreben poseg.
  Ker mora biti vsadek pritrjen na vašo kost, je potrebna operacija.
 • Čas.
  Pridobitev zobnega vsadka ni nekaj, kar bi lahko storili v enem samem obisku v ordinaciji. Kost se celi počasi, zato celoten postopek lahko traja kar nekaj mesecev.
ZOBNI MOSTIČKI
 • Preprost postopek.
  Za razliko od zobnih vsadkov mostovi ne zahtevajo operacije, zaradi so manj boleči. Vse kar je potrebno, je preprost zobozdravniški postopek, s katerim popravite zobe.
 • Hitreje.
  Zobne mostove je veliko hitreje in lažje dobiti (le nekaj tednov), medtem ko vsadki lahko trajajo nekaj mesecev.
 • Cenovno dostopnejši.
  Mostovi so na splošno cenovno ugodnejši od vsadkov, še vedno pa so močni in podpirajo vaša usta.
 • Manj estetski.
  Mostovi niso tako naravnega videza kot vsadki in zato niso tako estetski.
 • Potrebna menjava.
  Mostove je treba občasno zamenjati (5-7 let).
 • Poškodbe naravnih zob.
  Sosednji zobje so deležni veliko priprave, ki zahteva odstranitev velike količine zobne strukture.

ALL-ON-4 IMPLANTATI

All-on-4 je inovativna tehnika za implantacijsko-protetično rehabilitacijo čeljusti, ki omogoča, tudi v primerih zelo slabe kostne strukture, vstavljenje vsadka v enem dnevu, da ima pacient začasno fiksno protezo. Sam postopek traja približno dve uri.

Pomembno je omeniti, da je za All-on-4 metodo ključnega pomena kvalificiran strokovnjak, ki jo opravlja. Za razliko od drugih tehnik protetiranja All-on-4 zahteva, da se vsadki namestijo v skladu s točno določenimi pravili. Vsadki so postavljeni v sprednji del čeljusti, kjer kakovost in količina kosti omogočata njihovo namestitev in stabilnost.

Po samo treh mesecih se začasni most zamenja s trajnim implantatskim mostom. Ena od pomembnih značilnosti te rešitve je vez med vsadkom in mostom. Medtem ko je v večini drugih implantacijsko-protetičnih mostov most pritrjen neposredno na vsadke, so pri tehniki All-on-4 uporabljeni posebni vijaki, ki ustvarjajo to vez.

To je še ena prednost tega sistema: v primeru, da se kateri koli zob z mostu poškoduje, se most odstrani na zelo preprost in neboleč način, zob se popravi v le pol ure, nato pa se most začne vrnil v vaša usta.Uspešnost teh postopkov je zelo visoka, približno 98 %.

zobni implantat

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje