Domov

Izberite nevidni zobni aparat

Strokovni pregled:
Mirjana Tavčar dr. dent. med.
Zobozdravnik
Primadent

Kdo ne želi lepega nasmeha? Dobro počutje glede svojih ust in zobovja je bistvenega pomena. Pred štiridesetimi leti je obstajala le ena možnost za ravnanje zob, zdaj pa nam tehnološki napredek daje nove možnosti kot je nevidni zobni aparat Invisalign.

Invisalign in Clear Aligner

Zvezdice so še vedno lahko možnost, vendar ne več edina. Ortodontski poravnalniki, kot sta Invisalign in Clear Aligner so oblikovani tako, da se popolnoma prilegajo zobem in sčasoma spreminjajo njihov položaj. Premikajo zobe na podoben način kot zvezdice, s to razliko, da je Invisalign in Clear Aligner lahko odstranljiv in praktično neviden. Nevidni zobni aparat je izdelan po meri za vaše zobe, tako da ne potrebujete žic in nosilcev (počasi se vaši zobje premaknejo na mesto, kjer naj bi bili in tako se oblikuje čudovit nasmeh). Poleg aparatove prosojnosti in udobja obstaja še mnogo drugih razlogov za izbiro Invisalign. Tukaj pa je 5 najpomembnejših:

1. VPLIVA NA SAMOZAVEST

Uporaba kovinskih opornic oz. zvezdic lahko poveča našo negotovost. Invisalign je rešitev, ki lahko pogosto odstrani ta vir negotovosti in poveča posameznikovo samozavest.

2. PRAVILA PRI PREHRANI

Ko nosite fiksni zobni aparat, obstaja veliko stvari, ki jih ne smete jesti, kot na primer kokice, jabolka, surovo korenje in še posebej ne sladkarij. Invisalign te omejitve odstrani zaradi njegove snemljivosti.

3. LAHKO ZAVARUJE ZOBE

Če ga nosite v športnih aktivnostih, lahko zobem zagotovite večjo zaščito, saj vam ta daje dodatno varnost. Varovalo lahko uporabite kot ščitnik za usta, ki ščiti vaše zobe pred brušenjem med spanjem. Poleg tega lahko uporabite zobni aparat tudi za beljenje zob.

4. OLAJŠA ZOBNO HIGIENO

Invisalign je odstranljiv zato omogoča enostavno čiščenje zob in brušenje in pomaga vzdrževati ustrezno ustno higieno. Zaradi aparata vaši zobje ne bodo nič bolj dovzetni za karies.

5. ZMANJŠANJE BOLEČINE

Zaradi močnega ugriza med spanjem lahko mišice na obrazu postanejo boleče. Zato je edina rešitev ustno ”varovalo” saj je tako med zobmi zaščitna plast.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki
Naročanje