Blog
>

Izberete nevidni zobni aparat

Primadent

Kdo ne želi lepega nasmeha? Dobro počutje glede svojih ust in zobovja je bistvenega pomena. Pred štiridesetimi leti je obstajala le ena možnost za ravnanje zob, zdaj pa nam tehnološki napredek daje nove možnosti kot je nevidni zobni aparat Invisalign.

Invisalign

Zvezdice so še vedno lahko možnost, vendar ne več edina. Ortodontski poravnalniki, kot je Invisalign so oblikovani tako, da se popolnoma prilegajo zobem in sčasoma spreminjajo njihov položaj. Premikajo zobe na podoben način kot zvezdice, s to razliko, da je Invisalign lahko odstranljiv in praktično neviden. Invisalign® je izdelan po meri za vaše zobe, tako da ne potrebujete žic in nosilcev (počasi se vaši zobje premaknejo na mesto, kjer naj bi bili in tako se oblikuje čudovit nasmeh). Poleg aparatove prosojnosti in udobja obstaja še mnogo drugih razlogov za izbiro Invisalign. Tukaj pa je 5 najpomembnejših:

1. VPLIVA NA SAMOZAVEST

Uporaba kovinskih opornic oz. zvezdic lahko poveča našo negotovost. Invisalign je rešitev, ki lahko pogosto odstrani ta vir negotovosti in poveča posameznikovo samozavest.

2. PRAVILA PRI PREHRANI

Ko nosite fiksni zobni aparat, obstaja veliko stvari, ki jih ne smete jesti, kot na primer kokice, jabolka, surovo korenje in še posebej ne sladkarij. Invisalign te omejitve odstrani zaradi njegove snemljivosti.

3. LAHKO ZAVARUJE ZOBE

Če ga nosite v športnih aktivnostih, lahko zobem zagotovite večjo zaščito, saj vam ta daje dodatno varnost. Varovalo lahko uporabite kot ščitnik za usta, ki ščiti vaše zobe pred brušenjem med spanjem. Poleg tega lahko uporabite zobni aparat tudi za beljenje zob.

4. OLAJŠA ZOBNO HIGIENO

Invisalign je odstranljiv zato omogoča enostavno čiščenje in brušenje IN pomaga vzdrževati ustrezno ustno higieno.

5. ZMANJŠANJE BOLEČINE

Zaradi močnega ugriza med spanjem lahko mišice na obrazu postanejo boleče. Zato je edina rešitev ustno ”varovalo” saj je tako med zobmi zaščitna plast.

Za več informacij o delovanju invisalign PREBERITE TUKAJ.

Aktualni članki