Domov

Kaj je Invisalign?

Strokovni pregled:
Mirjana Tavčar dr. dent. med.
Zobozdravnik
Primadent

Korekcija zob z nevidnim zobnim aparatom Invisalign je lahko skrivnost hollywoodskega nasmeha, o katerem ste vedno sanjali.

Kako pogosto se nasmehnete za fotografijo in si želite, da bi bili vaši zobje bolj ravni? Če v svojem nasmehu niste samozavestni, ne skrbite, niste edini. Opažamo, da je vse več ljudi nezadovoljnih z zobmi in čutijo potrebo po skrivanju svojega nasmeha.

Izgled res da ni najpomembnejša stvar v življenju, ampak lep nasmeh resnično pripomore k boljšemu osebnemu pristopu. Še več, Business Insider pravi, da imajo ljudje z lepim nasmehom bistveno večjo stopnjo samozavesti in so zaradi svoje energije bolj uspešni, kot tisti, ki ne skrbijo preveč za svoje zobe. Kar se tiče videza in glamurja, se strinjamo z Marilyn Monroe, ki je trdila, da:"Nasmeh je najboljše ličilo."

Za vse, ki s svojim izgledom zob niso zadovoljni in si želijo, da bi le-ti bili bolj ravni, je Invisalign ena najboljših rešitev. Toda kaj je Invisalign in kako se primerja s tradicionalnim zobnim aparatom za odrasle? Tukaj je vse, kar morate vedeti.

Kaj je Invisalign oz. Clear Aligner?

Invisalign in Clear Aligner je najbolj razširjen estetski sistem nevidnega zobnega aparata, rezultat dvajsetih let kliničnih raziskav. Tako kot tradicionalni zobni aparati, tudi ta sčasoma premakne zobe, da popravijo neskladne zobe, vrzeli, gnečo, prekrivanje in številne druge nepravilnosti. Te opornice so prefinjene, z diskretnim preglednim in snemljivim dizajnom. Opornice so človeškemu očesu skoraj popolnoma nevidne, zato vam ni treba skrbeti, da bi jih kdo opazil, kar močno prispeva k vaši samozavesti.

Opornice Invisalign so narejene po meri in se prilegajo tako udobno, da boste verjetno pozabili, da jih sploh nosite. In kar je najboljše, nosili jih boste brez bolečin, ki jih prinesejo tradicionalni zobni aparati, hkrati pa boste lahko opazili, kako skrbno opravljajo svoje delo z vrsto skrbno nadzorovanih gibov.

nevidni zobni aparat

Kako deluje nevidni zobni aparat?

V naši ambulanti bomo naredili odtis vaših zob. Te slike bodo poslane na Invisalign - skupaj s podrobnimi navodili o premiku zob za odpravo morebitnih zobnih težav. Potem vse to postane zelo visoko tehnološko.Invisalign uporablja slike vaših zob, da ustvari 3D digitalni model vaših zob. S pomočjo računalniških programov bodo tehniki Invisalign sodelovali z digitalno predstavitvijo vaših zob in jih počasi, korak za korakom, premikali v končni, želeni položaj.

Vaš zobozdravnik bo nato poskrbel, da bo izpopolnil serijo gibov, ki bodo izravnali vaš nasmeh. Ko bodo zadovoljni s predvidenimi premiki vaših zob in rezultatom (ki ga boste lahko videli skozi 3D digitalni model), bomo začeli izdelovati vaše opornice. Opornice bodo poslane zobozdravniku, običajno mesec dni ali približno po tem, ko ste posneli prve slike zob.

Opornice Invisalign boste morali zamenjati vsak teden ali dva- po možnosti tudi dlje, odvisno od vašega primera. V tem času bo vsaka opornica vedno tako rahlo premikala zobe, da premikov skorajda ne boste čutili. Rezultat je lep nasmeh, ki ga boste z veseljem pokazali.

Kako dolgo traja terapija z Invisalignom?

Čas, potreben, da Invisalign izvede svojo čarovnijo,bo odvisen od vaše posebne situacije in potreb. Celoten postopek lahko traja od šest mesecev do leta in pol. Vaš zobozdravnik vam bo med posvetom lahko dal natančnejšo in bolj prilagojeno oceno.

Prednosti Invisaligna v primerjavi s klasičnim zobnim aparatom

Že nekaj let sodelujemo z Invisalignom in ga vidimo kot veliko boljšo možnost za poravnavo v primerjavi z tradicionalnim zobnim aparatom. Tu je nekaj prednosti nevidnega zobnega aparata Invisalign, ki smo jih opazili:

Invisalign je bolj prijeten kot navadni zobni aparat

Klasični zobni aparati v nasprotju z nevidnim zobnim aparatom Invisalign ob ustnicah povzročajo  neprijeten občutek in bolečino. Invisalign ne povzroča škode, saj se zaradi svoje gladke in prožne zasnove popolnoma prilega vašim zobom.

Invisalign oz. Clear Aligner opornice so praktično nevidne

Kovinske opornice niso najbolj privlačno zobozdravstveno zdravljenje. Opornice Invisalign so skoraj popolnoma nevidne in se tako dobro prilegajo vašim zobem,da so komaj opazne. Nosili jih boste lahko, brez da bi se zavedali njihove prisotnosti.

Invisalign doseže bolj predvidljivo gibanje zob

Invisalign opornice dosežejo 75 % bolj predvidljivo gibanje zob kot tradicionalni zobni aparat. To je zato, ker je gibanje zob mogoče najprej preizkusiti na digitalnem modelu vaših zob. Tako pri Invisalign lahko pričakujete odlične in realne rezultate.

Proces ravnanja z Invisalign je brez bolečin

Tradicionalne kovinske opornice so lahko boleče na več stopnjah poti ravnanja zob. Toda Invisalign je od začetka do konca popolnoma neboleč. In te opornice le z rahlimi gibi premikajo zobe – tako da vas ne bo bolelo. Ko se postopek konča, se vam prav tako ni potrebno soočiti skozi kakršnokoli bolečo odstranitev - preprosto le potegnete opornico ven.

Omejitve Invisalign - Kdaj Invisalign ni primerna izbira?

V naši ambulanti prepoznamo Invisalign oz. Clear Aligner kot najboljši način ravnanja zob, vendar se strinjamo, da le ta ni primeren za vse. To je v primeru, če imate še posebej slabo poravnan ugriz, kar pomeni, da morda niste dober kandidat za nevidni zobni aparat. Invisalign prav tako ni vedno zelo učinkovit pri poravnavi zadnjih zob, ker imajo ti konkretni zobje globoke korenine.

Omeniti moramo tudi, da je odstranitev opornic ena najboljših lastnosti Invisaligna, če jih redno odstranjujete in zamenjujete. V primeru, da tega ne bi počeli redno, lahko resno preložite vaš napredek. Če ste bolj pozabljive narave, potem nevidni zobni aparat Invisalign morda ni najboljša izbira za vas.

Ali želite nevidni aparat? Zaupajte našim zobozdravnikom!

V preteklih letih smo ustvarili veliko žarečih nasmehov. V naših ambulantah ponujamo prilagodljive plačilne opcije, ki ustrezajo vašemu proračunu. Začnite zdravljenje od nekaj evrov mesečno in razdelite stroške zdravljenja z nevidnim zobnim aparatom Invisalign. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli pravo rešitev za vas.

Sorodna vsebina

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki
Naročanje