Domov

ZOBNi mostiček

Zobni mostiček

Zobni mostiček je zobno-protetična konstrukcija (fiksni protetični nadomestek), ki nadomešča manjkajoče zobe v zobni vrzeli. Sestavljen je iz prevlek na obstoječih zobeh in členov med njimi, ki služijo kot nadomestijo manjkajočih zob.

zobni mostiček

Vsak naš protetični izdelek, kot je zobni mostiček, je edinstven! Narejen je po meri vaše ustne votline, in zato predstavlja najboljšo dolgotrajno in estetsko rešitev za obnovitev poškodovanih zob.

Zakaj zobni mostiček iz cirkonija?

Informativna cena zobne prevleke za zobni mostiček

Zobne prevleke za zobni mostiček:

Že od
450 €

V ceno je vključeno:

  • poseg
  • najboljši materiali in izdelava prevleke z najsodobnejšo tehnologijo
  • lokalna anestezija
  • pregled po posegu
mostiček

Zakaj potrebujemo mostiček in kaj se zgodi, če ga ne namestimo?

Ko izgubite enega ali več zob, se vaša žvečna površina zmanjša, hkrati pa se pojavi nagibanje zob v vrzel ali izraščanje zob nasprotnega zobnega loka v vrzel. S tem se poveča verjetnost nastanka zobne gnilobe in obolenja obzobnih tkiv. Slednje povzroči oteženo čiščenje zob in pojav zastajanja ostankov hrane.

Mostiček vam bo omogočil, da boste ohranili žvečno funkcijo, razumljivost govora, podpiro tkiva ustnic in lic ter bo ohranil naravno skladnost potez obraza.

Različni tipi mostičkov

Poznamo dva tipa mostičkov: kovinsko porcelanski mostiček in polno porcelanski mostiček. Razlikujeta se glede na to, iz kakšnega materiala je narejeno ogrodje in kakšne so vidne površine. Kovinsko porcelanski mostiček je izdelan iz kovinskih zlitin in keramike, na katerega je nataljen zobni porcelan, medtem ko je polno porcelanski mostiček izdelan iz keramičnega ogrodja.

Za izdelavo vseh vrst zobnih mostičkov sta v naši zobni ordinaciji potrebna dva obiska ali več.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form