Blog
>

V petih korakih do belih zob

Primadent

Kdo ne obožuje videza sveže pobeljenih zob? Beljenje zob lahko potencialno dramatično izboljša estetiko nasmeha. Toda beljenje ni trajna rešitev zato je pomembno, da storite vse, kar lahko, da bi povečali dolgoživost svojih rezultatov. Ena stvar, ki jo lahko storite, je, da konzumirate čim manj temne hrane in pijače, in se izogibajte tem vrstam hrane, da preprečite obarvanje zob.

Kava

Si zasužnjen jutranji skodelici kave? Nisi sam. Na žalost je kava eden najpogostejših vzrokov za barvanje zob, in je morda celo eden glavnih razlogov za beljenje zob. Prioroča se vsaj 48urna abstinenca po beljenju pred konzumiranjem temne hrane ali tekočin. Če se preprosto ne morete upreti, uporabite slamico.

kava na mizi

Vino

Za nekatere ljudi je kozarec rdečega vina na koncu dneva prav tako pomemben kot kava kave na začetku dneva. Poleg domnevnih zdravstvenih prednosti dnevnega rdečega kozarca, je to preprosto lep način za sprostitev po dolgem dnevu pri delu. Vendar pa je kot kava rdeče vino vodilni vzrok za madež zob. Najbolje je, da se čim dlje izogibamo rdečega vina po beljenju zob za daljše ohranjanje učinkov.

kozarec vina in steklenica vina

Temna čokolada

Poleg odličnega okusa so študije pokazale, da je temna čokolada močan antioksidant z različnimi ugodnostmi za zdravje, vključno z znižanjem krvnega tlaka in preprečevanjem bolezni srca. Vseeno pa lahko še vedno škoduje na novo pobeljenem nasmeh. Po beljenju zob ni treba izključiti temne čokolade iz vaše prehrane. Prepričajte se, da se ji izognete vsaj v prvemu tednu.

Temne omake

Temnim omakam se je treba izogibati kratkoročno po beljenju zob. Paradižnikove omake, enolončnice, sojine in marinade lahko povzročijo znatno barvanje.

Citrusi

Obstajajo tudi vrste živil, ki se jih je treba izogibati po beljenju zob, da bi preprečili občutljivost in bolečino. Belilna sredstva, ki se uporabljajo pri obdelavi za beljenje, kratkoročno oslabijo zobno sklenino. Pomaranče, limone, limete, kisle pijače, brezalkoholne pijače itd. lahko povečajo kislost vaše sline, ki lahko poškoduje vaše zobe.

Za beljenje zob se prijavite TUKAJ.

Aktualni članki