Domov

Zobne luske pričarajo popoln nasmeh

Strokovni pregled:
Mirjana Tavčar dr. dent. med.
Zobozdravnik
Primadent

Vsi smo jih videli - lepi, zdravi, popolni nasmehi igralcev, pevcev in manekenk. Le kdo si ne želi, da svojega “hollywoodski nasmeh”? Verjetno ste se že vprašali: "Kako pa lahko dosežemo tako sijajen nasmeh?" Ne skrbite, saj vam lahko kozmetični stomatološki postopki pomagajo pri doseganju popolnega nasmeha svojih sanj. Eden takšnih načinov so luske, neinvaziven in ne boleč poseg, a ljudje imajo pogoste napačne predstave o porcelanskih luskah.

Luske so tanke lupine iz porcelana, ki so varno vezane na sprednji del naravnih zob. Lahko spremenijo obliko zoba, skrijejo razbarvane, odlomljene, premajhne zobe in celo poskrbijo za videz ravnega nasmeha brez potrebe po aparatu. Proces namestitve lusk je neinvaziven in neboleč. Zato se pacienti v klinikah Primadent radi odločajo za osvežitev s svojega videza z zobnimi luskami.

Za vas smo pripravili najbolj pomembne informacije o zobnih luskah.

porcelanaste luske cena
porcelanaste luske

Aplikacija lusk ni boleča

Mnogi ljudje misilijo, da je namestitev porcelanaste luske boleč poseg. A temu ni tako. V zobozdravstvu Primadent skrbimo zato, da je našim pacientom ob posegih prijetno, za to boste ob aplikaciji lusk dobili lokalni anestetik. Lokalni anestetik območje dela omrtviči in ne boste čutili bolečine ali nelagodja.

Na katere zobe lahko namestimo luske?

Zmotno je prepričanje, da lahko zobne luske namestimo samo na prva dva sprednja zoba. Zobne luske so načeloma nameščene tam, kjer so najbolj vidne, torej na šestih sprednjih zobeh. Brez težav pa lahko luske, če je to potrebno uporabimo tudi na spodnjih zobeh in premolarjih.

Brušenje zob je minimalno

Zob je potrebno zbrusiti samo delno pred namestitvijo zobne luske. Izbrusimo ga le iz sprednje strani, na ostalih ploskvah pa zob ostane nedotaknjen s ciljem ohranitve predela zdravega zoba. Med brušenjem uporabljamo povečevalno steklo, ki nam omogoča natančnost in preciznost pri brušenju, da odbrusimo samo tisto, kar je nujno potrebno.

Luske odpravijo številne nepravilnosti

  • Poslovite se od razbarvanih zob
  • Nič več presledkov med zobmi
  • Okrušeni zobje dobijo novo podobo.
  • Z luskami dosežemo ravno linijo zob.
  • Z luskami poskrbite za celosten videz vaših zob

Pomembno je določiti pravi odtenek barve zobne luske

V zobozdravstvu Primadent poskrbimo, da se barva in velikost zobnih lusk sklada s preostalimi zobmi, saj le tako dosežemo želen učinek lepega nasmeha.
‍Če želite izvedeti kako bi zobne luske spremenile vaš nasmeh, ste vabljeni na posvet v naše zobne klinike Primadent, kjer vam bomo induvidualno svetovali.

Preberite si več o:

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki
Naročanje