Domov
>
Blog

Pogoste napačne predstave o porcelanskih luskah

Vsi smo jih videli - lepi, zdravi, popolni nasmehi igralcev, pevcev in manekenk. Le kdo si ne želi, da bi imel prav svoj “hollywoodski nasmeh”? Verjetno ste se že vprašali: "Kako pa lahko dosežemo tako sijajen nasmeh?" Ne skrbite, saj vam lahko kozmetični stomatološki postopki pomagajo pri doseganju popolnega nasmeha svojih sanj. Eden takšnih načinov so luske, ki zvenijo kot popolna rešitev!

Luske so tanke lupine iz porcelana, ki so varno vezane na sprednji del naravnih zob. Lahko spremenijo obliko zoba, skrijejo razbarvane, odlomljene, premajhne zobe in celo naredijo videz, da imate raven nasmeh, brez potrebe po aparatu- z drugimi besedami, vaš nasmeh v kratkem preide iz "ehh" v "wooow"! A kljub svoji vsestranskosti mnogi dvomijo o tem, da bi jih imeli, saj o njih slišijo veliko napačnih predstav. Preverite, katere so:

porcelanaste luske cena
porcelansKe luske


Aplikacija je boleča


Brez skrbi. ne! Tako kot pri vsakem večjem zobozdravstvenem posegu je pacientu dodeljen lokalni anestetik. Slednji območje dela omrtviči in ne čutite bolečine ali nelagodja. Tako postopek sploh ni boleč, saj po naravi ni večinsko invaziven.


Luske se uporabljajo samo za sprednje zobe


A-a, tudi ni res. Običajno so tanke luske nameščene tam, kjer so najbolj vidne, to je na šestih sprednjih zobeh. Brez problema pa jih uporabimo tudi na spodnjih zobeh in premolarjih.Pred namestitvijo lusk je treba zbrusiti celoten zob


Delno je res. Res je, da je potrebno zob pred namestitvijo luske delno izbrusiti, vendar ga izbrusimo le iz sprednje strani, na ostalih ploskvah pa ga pustimo nedotaknjenega, da ohranimo čim več zdravega zoba. Med brušenjem uporabljamo tudi povečevalno steklo, ki nam pomaga, da odbrusimo ključne dele in le tisto, kar je nujno potrebno.Luske se namestijo le v estetske namene


Izjava je delno resnična, saj je glavni cilj teh porcelanskih lusk izboljšati videz vaših zob in nasmeha. Vendar pa se uporabljajo tudi za zapolnitev ličnic in obnovo molarjev.

Luske so nenaravno bele in opazne


Se ne strinjamo! Moderne luske lahko lepo prilagodimo vašim potrebam. Zobozdravnik bo poskrbel, da se ujemajo z debelino vaših naravnih zob, kot tudi za ujemanje oblike in barve z vašimi naravnimi zobmi.Če razmišljate o preobrazbi nasmeha, se lahko dogovorimo za neobvezujoč posvet z zobozdravnikom, ki je v vaši bližini, in prosite za predloge.