Domov
>
Splošno Zobozdravstvo
>
Zobni vsadek - Implantat

Zobni implantat - ZOBNI VSADEK

keramični implantat- ZOBNI VSADEK iz cirkonija

Zobni implantat- rešitev za manjkajoč zob

Če imate manjkajoči zob, ki ga je treba nadomestiti z umetnim zobom, kot je zobna krona ali zobni mostiček, je zobni implantat  pomemben sestavni del. Zobni implantat ali pogovorno zobni vsadek deluje kot korenina zoba, ki se veže z čeljustno kostjo.

Medtem ko so tradicionalni zobni implantati izdelani iz titana, v kliniki Primadent ponujamo najkakovostnejše KERAMIČNE ZOBNE IMPLANTATE IZDELANE IZ CIRKONIJA. Cirkonijev zobni implantat je polno keramičen implantat, ki ima številne prednosti pred drugimi implantati, ki so narejeni iz drugih materialov.

Prednosti keramičnih implantatov iz cirkonija:

zobni implantant v dlesni

Kdaj vstaviti implantat (zobni vsadek)?

zobni implantat

Pri enem manjkajočem zobu

V primeru enega manjkajočega zoba je zobni implantat oziroma zobni vsadek najboljša rešitev.

Pri implantiranju v celoti ohranimo oba sosednja zoba, ki bi bi jih bilo v primeru izdelave klasičnega zobnega mostička potrebno obrusiti. Poleg tega dosežemo, da z implantatom ohranimo vrzel med zobmi.

Pri izgubi več zob

V primeru, da manjka več zob, služijo zobni implantati (zobni vsadki) kot nosilci mostička.

Prednosti: Izognemo se protezi in brušenju zdravih zob ter ohranimo zobno substanco. Povrnemo lep nasmeh in pravilno funkcijo žvečenja. Pri izgubi enega zoba je zobni vsadek enak strošku mostička, s tem,  da bi pri mostičku poškodovali še dva sosednja zoba, čemur se pri implantatu izognemo.

zobni implantat
All on 4

Pri izgubi vseh zob

Implantat (zobni vsadek) je po svoji obliki in biomehanskih značilnosti najbolj podoben lastnim zobem.

Prednost: Vrsta zob, ki je fiksirana na implantantih izgleda veliko bolj estetsko in naravno kot navadna proteza. V primerjavi z navadno protezo je žvečenje na implantih neprimerno bolj primerljivo žvečenju z lastnimi zobmi. V čeljust se vstavi dva, štiri ali šest implantatov, ki služijo kot sidrišče za protezo (ALL ON 4, ALL ON 6 fiksna proteza). Proteza, ki je pričvrščena na implantatih je stabilnejša od navadne proteze. V večini primerov se odločimo za kasnejšo obremenitev zob in integracijo, saj s tem dosežemo, da se implantat dobro poveže s kostjo (kost sprejme zobni vsadek). Hkrati pa se s tem izognemo kasnejšim zapletom.

Zobni nadomestek sestavljajo:

VEDNO BODITE POZORNI NA TO, DA KONČNA CENA IMPLANTATA VKLJUČUJE VSE FAZE IZDELAVE!

Informativna cena ZOBNEGA NADOMESTKA (implantata, vsadka)

Že od
1.300€

V ceno je vključeno:

  • Poseg
  • Vstavitev implantata iz titanija (proti doplačilu tudi keramični in cirkonijevi implantati)
  • Najboljši materiali - keramična ali cirkonijeva zobna krona
  • Lokalna anestezija
  • Pregled po posegu

V Kliniki pRimadent PLAČILO NA DO 36 obrokov

V Primadent ponujamo možnost obročnih plačil samoplačniških zobozdravstvenih storitev na tudi do 36 obrokov BREZ OBRESTI. To lahko dosežete s kreditno kartico, ki vam jo pomagamo pridobiti.
diners club karticamastercard

Zakaj je naša cena implantatov ugodnejša?

CAD-CAM tehnologija

Kateri zobni implantat izbrati?

Na trgu se cene implantata (zobnega vsadka) brez krone začnejo pri 200 EUR, boljših pa pri 450 EUR. Svetujemo vam, da se ne odločate za najcenejše, saj lahko pride do slabe združitve s kostjo. Preverjeno kakovostni so implantati oziroma zobni implantati nemških proizvajalcev Neodent, Straumann, ki so popolnoma varni z vidika kemijske sestave in trdote.

V Klinikah Primadent pacientom svetujemo izbiro keramičnih implantatov iz cirkonija (cirkonijevih implantatov), ki imajo številne prednosti.

straumann implantat
straumann implantati

Prednost v primerjavi z drugimi rešitvami

Zakaj vas bo hitenje stalo zdravja in denarja

Sama vstavitev implantatov (zobnih vsadkov) je sicer majhen, rutinski poseg, ki traja 30 minut, vendar pozor - čas integracije implantata (zobnega vsadka) v kost je odvisen od kompleksnosti in tipa posega ter stanja pacientovih kosti, povprečno pa traja okoli 3 mesece. Za ta čas pacient dobi začasno zobno krono oziroma provizorij. Postopek je mogoče izdelati tudi hitreje, vendar to močno odsvetujemo, saj lahko zaradi slabe integracije pride do infekcij, zavrnitve in s tem zapletov. Ko se zobni vsadek obremeni, se namreč lahko zgodi, da osteointegracija zavrže implantat. V tem primeru ga je potrebno odstraniti, v najslabšem primeru se lahko zaradi omehčanega tkiva okoli zgodi, da se kasnejši zobni vsadek ne integrira dobro.

Pogosta vprašanja

ikona navzdol
Ali telo res lahko zavrne zobni vsadek?

V zobozdravstvenih ordinacijah Primadent uporabljamo zobne implantate (vsadke) priznanih in visoko kvalitetnih evropskih blagovnih znamk Ankylos in Straumann. Te znamke izdelujejo zobne implantate (vsadke) iz visoko kakovostnih zlitin titana. Med drugimi vsebinami ima titan tudi faktor bioinertnosti, kar pomeni, da ga človeško telo sploh ne zaznava kot tujek, zaradi česar tudi ne privede do alergijskih reakcij, ki bi povzročile zavračanje tujkov iz človeškega organizma. Kakovost materiala je tukaj ključnega pomena. Nepredvidene situacije, ki jih lahko povzročijo manj kakovostni materiali namreč lahko povzročajo kasnejše visoke stroške zdravljenja.

ikona navzdol
Ali dobim garancijo na protetiko (tudi implantate)?

Doba, v kateri zobozdravnik na svoje stroške opravi morebitno potrebno popravilo protetičnih nadomestkov, izdelanih v okviru zdravstvenega zavarovanja, je za prevleke, krone, mostičke in proteze eno (1) leto. Kdaj boste lahko ponovno uveljavljali pravico do posameznega zobnoprotetičnega nadomestka, je odvisno predvsem od njegove trajnostne dobe. Trajnostna doba je čas, ki začne teči od opravljene storitve do ponovne pridobitve možnosti za istovrstno ali podobno storitev v breme zdravstvenega zavarovanja. Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja določajo, da je pri prevlekah, kronah in mostičkih ter delnih protezah s kovinsko bazo trajnostna doba sedem (7) let, pri totalnih protezah iz akrilata pet (5) let, pri prevlekah na zobeh, ki nosijo delne proteze, ter pri delnih protezah iz akrilata pa tri (3) leta.

ikona navzdol
Kakšno življensko dobo ima implantat?

V naši ordinaciji vam na zobne implantate (vsadke) nudimo doživljenjsko garancijo. S pravilnim vzdrževanjem, s spoštovanjem vseh navodil in rednim obiskovanjem kontrolnih pregledov, pacient podaljšuje trajnostno dobo zobnega vsadka in nadgradnje, za katero pa praktično ni omejitev, ne starostnih ne kakšnih drugačnih.

ikona navzdol
Načini vgradnje

Enofazna vgradnja:
V tem primeru gre za vsaditev implantata skozi sluznico in se koristi pri pri estetskih enodelnih implantatih oziroma pri vsaditvi z vnaprej pripravljenimi operacijskimi šablonami. Tako vajeni zprenašajo tudi takojšnjo obremenitev, pod določenimi pogoji. Ena od prednosti tega sistema je, da je mogoče v enem dnevu izdelati začasni mostiček na sveže vsajene implantate.

Dvofazna vgradnja:
Pomeni v prvi fazi operativni poseg odmikanja mehke in trde sluznice (dlesni), prikaz čeljustne kosti, pripravo kosti in vsaditev implantata ter ponovno rekonstrukcijo mehkih tkiv (šivanje). V drugi fazi, po nekjamesečnem (cca. 3-4 mesece) vraščanju implantata v čeljustno kost, se ponovno odpre del sluznice nad implantatom in namesti sulcus former, ki oblikuje sluznično manšeto okrog bodoče nadgradnje. Trajanje posega od implantiranja do izdelave zaključne konstrukcije (zobne krone) traja približno 5 mesecev.

ikona navzdol
Kako pravilno vzdrževati implantat?

Ustna higiena je ključna za varovanje oziroma ohranjanje zobnih vsadkov. Večinoma velja, da je za dobro ustno higieno potrebno čiščenje zob dvakrat na dan. Osnovni pripomočki, ki so nenadomestljivi in so povsem enaki kot pri čiščenju lastnih zob, so zobna ščetka, medzobne ščetke ali zobna nitka. Koristni so lahko tudi drugi pripomočki: električne zobne ščetke, vodne prhe ipd. Zobozdravnik, ki redno kontrolira uspešnost našega čiščenja, nas mora tudi podučiti o najprimernejši negi.

ikona navzdol
Kaj je parodontoza in ali lahko kljub tej vstavimo implantat?

Če pacient zaradi parodontalne bolezni izgubi vse zobe, potem ni nobenih omejitev glede vstavitve implantatov. Ko pa vstavljamo implantate v delno ozobljeno čeljust, ki ima parodontalno prizadete zobe, je treba pred vstavitvijo implantatov najprej izvesti parodontalno zdravljenje.

ikona navzdol
Zakaj ni dobro kaditi po vstavitvi implantata?

Vsak fizični napor je lahko v v fazi implantacije škodljiv, ravno tako kajenje in uživanje alkoholnih pijač. V času, ko ima pacient na mestu implantacije šive, kajenje močno zmanjša možnost za uspeh implantacije.

ikona navzdol
Ali obstaja starostna omejitev za vstavitev implantata?

Mlajši od 18 let se običajno vstavljanja zobnih implantatov ne poslužujejo, saj mora biti telesna rast zaključena. Zgornje starostne omejitve ni.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form