Domov

ZOBNE PREVLEKE - zobne krone

Kaj je zobna prevleka in iz česa je izdelana?

Zobna prevleka ali zobna krona pomeni obnovitev zoba. Gre za fiksno protetiko oziroma fiksni protetični nadomestek, ki nadomesti izgubljeno zobno substanco. Obliko in barvo določimo skupaj z vami, izdelava pa poteka kasneje v laboratoriju.

Zobne prevleke, ki jih uporabljamo v klinikah Primadent so polno keramične in cikonijeve zobne prevleke.

Kaj je razlika med keramično in cirkonijevo zobno prevleko, lahko preverite TUKAJ.

Vsak naš protetični izdelek, kot je zobna prevleka ali mostiček, je edinstven! Narejen je po meri vaše ustne votline, zato predstavlja najboljšo dolgotrajno in estetsko rešitev za obnovitev poškodovanih zob.

zobne prevleke iz cirkonija

Zakaj zobna prevleka iz cirkonija?

Zobna prevleka je potrebna:

Informativna cena zobne prevleke

Zobna prevleka cena:

Že od
450€

Cena posega vključuje:

  • Storitev.
  • Uporabo najboljših materialov (cirkonij, porcelan).
  • Anestezijo.
  • Pooperativni pregled.
želiM PREGLED

Iz česa je zobna prevleka še lahko izdelana?

Kovinsko-keramična (porcelanska) zobna prevleka

Njihovo ogrodje je sestavljeno iz kovine, na njej pa se nahaja keramika. Slednja zagotavlja visoko trdnost in relativno cenenost kljub estetskemu videzu. Kovinsko-keramična zobna prevleka je lahko izdelana posamično, lahko pa izdelamo mostičke. Izdelamo jih zaradi njihove estetskosti in pozitivnih mehanskih lastnostih, saj oskrbijo kočnike, daljše vrzeli in prevleke, ki so povezane s protezo.

Polno-keramična (porcelanska) zobna prevleka

Polno-porcelanske prevleke predstavljajo najboljši nadomestek naravnih zob. Narejene so iz prosojnega materiala, ki ne ovira prehoda svetlobe skozi zob. Največkrat so zaželene pri sprednjih zobeh in vrzelih, saj je tam estetski videz ključnega pomena. Prehod med polno-keramično prevleko in zobom je neviden. Primerne so za paciente, ki imajo alergijo na različne kovine.

zobna prevleka

Kaj je mostiček?

Mostiček je zobno-protetična konstrukcija (fiksni protetični nadomestek), ki nadomešča manjkajoče zobe v zobni vrzeli. Sestavljen je iz prevlek na obstoječih zobeh in členov med njimi, ki služijo kot nadomestilo manjkajočih zob.

mostiček

Zakaj potrebujemo mostiček in kaj se zgodi, če ga ne namestimo?

Ko izgubite enega ali več zob, se vaša žvečna površina zmanjša, hkrati pa se pojavi nagibanje zob v vrzel ali izraščanje zob nasprotnega zobnega loka v vrzel. S tem se poveča verjetnost nastanka zobne gnilobe in obolenja obzobnih tkiv. Slednje povzroči oteženo čiščenje zob in pojav zastajanja ostankov hrane.

Mostiček vam bo omogočil, da boste ohranili žvečno funkcijo, razumljivost govora, podporo tkiva ustnic in lic ter bo ohranil naravno skladnost potez obraza.

Različni tipi mostičkov

Poznamo dva tipa mostičkov: kovinsko porcelanski mostiček in polno porcelanski mostiček. Razlikujeta se glede na to iz kakšnega materiala je narejeno ogrodje in kakšne so vidne površine. Kovinsko porcelanski mostiček je izdelan iz kovinskih zlitin in keramike, na katerega je nataljen zobni porcelan, medtem ko je polno porcelanski mostiček izdelan iz keramičnega ogrodja.

Za izdelavo vseh vrst zobnih mostičkov sta v naši zobni ordinaciji potrebna dva obiska ali več.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form