NEVIDNI ZOBNI APARAT - INVISALIGN

INVISALIGN je najbolj razširjen estetski sistem zobnega aparata, ki je snemljiv in izdelan iz prozorne plastične mase. Takih zobnih aparatov je več vrst in proizvaja jih več različnih firm (Orthocaps, Clear Aligner, Accusmile); po angleško se jim reče alignerji. Invisalign je prvi, ki je to tehnologijo razvil in patentiral. Princip je pri vseh enak. Nosimo plastično opornico na zobeh, vsakih nekaj tednov jo zamenjamo za novo, v kateri so zobje rahlo bolj premaknjeni proti želeni poziciji. Pri Invisalignu menjamo opornico vsaka 2 tedna, dokler ne dosežemo končnega rezultata (v povprečju je to med 20-30 opornic).

Kdo je primeren kandidat?

Najstniki

Najstniki so kandidati za Invisalign Teen. Če so vestni pri nošenju aparata, skrbijo za ustno higieno in ravnajo po navodilih zobozdravnika, je to idealen način za poravnavo zob.
Odrasli

Ki želijo poravnati zobe brez nadloge z vzdrževanjem fiksnih opornic ter vsi, ki želijo možnost začasnega odstranjevanja aparata, nemotene prehrane in enostavnega vzdrževanja.
Vsi

Vsi, ki si želijo hitre, enostavne in profesionalne poravnave zob. Vsi, ki s svojim izgledom zob niso zadovoljni in jim prenova videza lahko vpliva na njihovo samopodobo.

Invisalign je primeren za odrasle osebe ter najstnike, starejše od 13 let, kajti deluje samo, ko so že izrasli stalni kočniki. Terapija Invisalign najbolje deluje pri lažjih in zmernih nepravilnostih zobnega loka. Pri večjih nepravilnostih  obstaja možnost, da bi poleg Invisalign opornic potrebovali še kakšno dodatno (pomožno) terapijo (brackete, ki se jih pritrdi le na določen zob, ali pa gumbe in elastike ali kakšno drugo preprosto terapijo, ki jo lahko izvajamo skupaj z Invisalignom).

Potek izdelave in nošenje opornice

  • 1. KORAK - IZDELAVA NAČRTA

    Ko potrdimo, da ste primeren kandidat za invisalign zobni aparat in se zanj odločite, vam na  podlagi natančne diagnostike, načrtovanja in odtisov  izdelamo računalniško simulacijo premika zob, ki natančno pove tudi, koliko časa bo potrebno za vsak premik in kako se bodo zobje premaknili.
  • 2. KORAK - IZDELAVA OPORNIC

    Odtis pošljemo po pošti v Invisalignov center v Ameriki, kjer ga skenirajo in spremenijo v 3D model. Računalniško prestavijo zobe v želeno pozicijo in rezultat pošljejo v potrditev. Po uskladitvi in potrditvi načrta, v tovarni s 3D tiskalniki natisnejo vse potrebne sete opornic. Te nam pošljejo v ambulanto in terapija se tako lahko začne.
  • 3. KORAK - NOŠENJE NEVIDNEGA APARATA

    Prva opornica je enaka trenutni postavitvi vaših zob, vsaka naslednja opornica pa je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice menjate vsak teden ali dva. Število opornic je odvisno od zahtevnosti premikov –  v povprečju pa gre za 20 do 30 opornic. Seveda se med terapijo redno srečujemo, saj skrbimo, da premiki zob potekajo po načrtu.Pri tem ‘novodobnem’ zobnem aparatu je revolucionarno to,  da so opornice za večino ljudi neopazne, zato nihče ne bo opazil, da nosite aparat. Zanimivo je tudi, da opornice ne motijo govora in za razliko od klasične ortodontske terapije z loki omogočajo skoraj brezhibno higieno.

PRIJAVITE SE NA POSVET Z ZOBOZDRAVNIKOM!

Vpišite podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali in vam uredili posvet.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form