Domov

cirkonijeva prevleka

Kaj je cirkonijeva zobna prevleka?

Zahvaljujoč svoji izjemni vzdržljivosti in naravnemu videzu, cirkonijeva prevleka postaja vse bolj priljubljena. Namreč, ni lahko najti materiala, ki je estetsko privlačen in hkrati dovolj vzdržljiv, da je kos vsem preizkušnjam grižljajev. V zadnjem času je cirkonijeva prevleka naredila pravo revolucijo.

Cirkonijeva zobna prevleka je vsekakor bolj trdna kot porcelanska luska. Cirkonijeva zobna prevleka se proizvaja v obliki cirkonijevega minerala, cirkonija. Tako lahko v zobeh, ki jih pokrijemo s cirkonijem, zagotovimo tako trdno strukturo kot tudi estetsko podobo.

Cirkonij je edinstven mineral, ki ima najbolj naravno različico monoklonske kristalne strukture, keramika, obogatena s cirkonijevimi oksidi, pa je ena najpomembnejših oksidnih keramik. Izdelani so v CAD / CAM tehnologiji in omogočajo obnavljanje skupin zob zaradi svojih vrhunskih mehanskih lastnosti. Danes jih sprejemajo kot idealen zobni material zahvaljujoč svoji trajnosti, prilagodljivosti okolju, dobri kemijski stabilnosti in naravnemu pogledu.

Zakaj cirkonijeva prevleka?

Cirkonij (cirkonijev dioksid) je bel kovinski oksid v prahu. Cirkonij je izdelan iz cirkonija, kovine s podobnimi lastnostmi kot titan. Cirkonij je dobra izbira za zobni material, ker je kemično nereaktiven. Cirkonij ima veliko lastnosti, zaradi katerih je dobra izbira za material za zobozdravniške krone. Nekatere od teh koristnih lastnosti vključujejo:

cirkonijeva zobna krona

Cirkonijeva prevleka se uporablja:

Cirkonijeve zobne prevleke so nameščene na šibke, poškodovane ali zlomljene zobe za podporo in ohranjanje funkcionalnosti. Te obnove se uporabljajo tudi za izboljšanje oblike, poravnave ali estetskega videza zob.

Kako obstojna je cirkonijeva zobna prevleka

Če se izvajajo občasne kontrole, se lahko uporabljajo dolga leta. Točne časovne omejitve ni mogoče določiti, saj so zobje živa tkiva in se skozi čas lahko pojavijo spremembe zaradi odrgnin. Cirkonijeva prevleka bo tudi čez čas ostala enaka.

Kako se uporabljajo cirkonijeve prevleke?

Tako kot pri prevlekah, ki imajo kovinsko oporo, je zob nekoliko manjši in ker je gingiva videti zdrava, je treba izvesti občutljiv ukrep s posebnimi merilnimi snovmi in žlicami, ki se prilegajo v usta. V laboratorijskem okolju je cirkonijeva infrastruktura in porcelanasta zgornja struktura procesi, v kliničnem okolju pa se nanašajo na zob. Potem se s pomočjo posebnih lepil trajno prilagodijo zobu. Nato jih lahko uporabite, saj so podobni vašim naravnim zobom.

cirkonijeva zobna krona prevleka

Življenjska doba zobnih prevlek

Uporabljamo izdelke svetovno priznanih proizvajalcev, s katerimi dosegamo najboljše rezultate. Pomoč zobozdravnika, pravilna skrb in vzdrževanje oralne higiene so pomembni za ohranjanje odličnosti prevlek in s tem zadovoljstvo pacienta. Trajnost zobnih prevlek je tako doživljenjska.

Kako hitro lahko dobite zobno prevleko?

Cirkonijevo prevleko lahko pridobite že v enem samem obisku, včasih pa je potrebno več obiskov.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje