Domov

EKSTRAKCIJA ZOBA

Ekstrakcija ali izpulitev zoba je neboleča odstranitev zoba, ki povzroča škodo sosednjim zobem ali tkivom ali pa ima brezupno prognozo. Izpulimo ga moramo s pravilno tehniko, da ne poškodujemo sosednjih tkiv in se vaša rana dobro zaceli. Poseg opravljamo v lokalni anesteziji, način izpulitve zoba pa je odvisen od pozicije zoba, števila in ukrivljenosti korenin.

Kako poteka ekstrakcija zoba?

S posebnim instrumentom odmaknemo dlesen od zobnega vratu, nato pa zob v enem kosu ali po delih izvlečemo iz njegovega kostnega ležišča. Obenem odstranimo vnetno tkivo v kosti, ki se nahaja pri korenini zoba in nato rano oskrbimo s sterilno gazo. V slednjo ugriznete in jo zadržite na mestu vsaj pol ure, da preprečite krvavitev. V primeru večjih ran po ekstrakcijah več zob, te zašijemo in šive odstranimo po tednu dni.

ekstrakcija zoba

Kako ravnati po posegu?

Nekaj dni po ekstrakciji boste morda opazili lažjo oteklino in bolečino. Da se čim bolj izognete zapletom, je potrebno upoštevati naslednje napotke:

Vrzel, ki nastane po ekstrakciji zoba, je mogoče oskrbeti s snemno protezo, z mostičkom, če so prisotni sosednji zobje, ali z zobnimi implantati (vsadki).

Informativna cena ekstrakcije zoba

Ekstrakcija zoba:
od 70€
želiM PREGLED

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form