Domov

Zobni aparat na napotnico brez čakalne dobe

Vsak nasmeh je kot neizrečena pesem, ki jo ustnice pojejo svetu. Je nežna melodija sreče, ki prinese sončne žarke v srca ljudi.

Toda kaj, če se ob vsakem smehu skriva drobna zadržanost? Vas pred drugimi moti videz vaših zob? Pogosto se ne zavedamo, kako lahko drobne nepravilnosti v našem nasmehu vplivajo na našo samopodobo in pogum, da se svetu smejimo brez zadržkov. Brez skrbi, tudi vas čaka brezskrben, lep in zdrav nasmeh! 

Vedno več odraslih se odloča za korekcijo zob. Nekdaj so bili zobni aparati stvar mladosti, vendar so danes napredne tehnologije in estetske rešitve omogočile, da je ortodontsko zdravljenje prijetno, diskretno in učinkovito za ljudi vseh starosti. Pri Primadentu razumemo pomembnost samozavestnega nasmeha. Vemo, kako lahko pravilna postavitev zob pripomore k izboljšanju kakovosti življenja.
Zobni aparat za odrasle ni zgolj estetska izbira, ampak je tudi odločitev za boljše zdravje in funkcionalnost ugriza. Ne glede na to, ali ste se vedno borili s težavami z zobmi ali pa želite le izboljšati svoj nasmeh, je sedaj pravi čas, da se informirate o možnostih, ki so vam na voljo.

zobni aparat na napotnico - ortodont primadentželiM PREGLED

Kako do zobnega aparata na napotnico?

Mnogi odrasli se za ortodontsko zdravljenje odločijo zaradi estetskih skrbi, kot so vrzeli med zobmi, prekrivanje ali izstopajoči zobje, ki vplivajo na njihovo samopodobo in samozavest.

Poleg tega lahko nepravilna postavitev zob ali čeljusti oteži čiščenje zob, kar vodi do zdravstvenih težav, kot so karies in bolezni dlesni. Izguba zoba ali zob zaradi poškodbe ali bolezni lahko povzroči premikanje preostalih zob. To vpliva na funkcionalnost ugriza. Nepravilne postavitve zob ali čeljusti so lahko tudi vzrok za govorne težave, težave pri žvečenju hrane in bolečino v čeljustnem sklepu. Včasih pa moramo ortodontsko zdravljenje opraviti tudi kot predpripravo na implantate oziroma zobne proteze.

Po zakonu ima odrasla zavarovana oseba pravico do ortodontskega zdravljenja kot priprave na ortognati poseg, če ima težko skeletno nepravilnost, ki jo je mogoče odpraviti le s kombiniranim ortodontsko-kirurškim zdravljenjem. To oceni ortodont.

V Sloveniji je zobozdravstveni sistem preobremenjen in na začetek ortodontskega zdravljenja morate ponavadi čakati mesece, če ne leta. Obstaja pa rešitev, ki vam bo prihranila več tisoč EUR: na podlagi izdane napotnice, greste lahko na zdravljenje v katerokoli državo Evropske unije.
Pri nas lahko opravite zdravljenje na enak način, kot bi ga v Sloveniji. Čakalnih dob praktično ni. Ordinacija je blizu, kar pomeni, da ste lahko tam in nazaj že v pol dneva.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) vam povrne stroške v višini povprečne cene teh storitev v Sloveniji, največ do višine dejanskih stroškov (torej toliko kot ste plačali za zdravljenje). ZZZS vam povrne del povprečne cene, ki jo krije obvezno zdravstveno zavarovanje, preostali del pa uveljavljate pri zavarovalnici, kjer imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Iz izkušenj lahko povemo, da zavarovalnica odobri povrnitev stroškov v večini primerov.
Do sedaj še nismo imeli težav s tem postopkom.

Kdaj imam pravico do zdravljenja?

Pravico do zdravljenja z napotnico imate odrasli v primeru, da ortodont pri pregledu potrdi potrebo po ortognatem kirurškem posegu. Zobni aparat je tako nujen za ortodontsko zdravljenje pred kirurškim posegom, s katerim saniramo težko nepravilnost obraznega skeleta. To oceno poda ortodont.

Če kriterijem zdravljenja na napotnico ne zadostite, se lahko vseeno naročite na samoplačniško obravnavo. Cene so pri nas bistveno nižje, kakovost oziroma uporabljeni materiali pa enaki.

Kje se lahko prijavim na pregled?

Za več informacij in naročanje smo na voljo na tel. +38641646363 in mailu info@primadent si. Lahko pa izpolnete obraz na spodnji povezavi. Naše strokovno osebje vam bo podalo vse potrebne informacije.

zanima me

Kako poteka zdravljenje?

Ortodontsko zdravljenje lahko opravimo pri katerikoli starosti; ne glede na to, ali gre za otroke, najstnike ali odrasle. Pri otrocih in najstnikih se ortodontsko zdravljenje običajno začne, ko stalni zobje že izrastejo, to je običajno med 11. in 15. letom starosti, pri resnejših težavah pa že prej.

Ortodontske težave se rešujejo in izboljšujejo v različnih življenjskih obdobjih, saj so premiki zob možni kadarkoli. Odločitev za preoblikovanje nasmeha ni več noben tabu. Ortodontsko zdravljenje odraslih poteka podobno kot ortodontsko zdravljenje otrok.

Zdravljenje poteka na sledeč način:

Preko naše klinike boste do ortodontskega zdravljenja prišli brez čakalne dobe

Podobno kot pri ortodontu za otroke, so tudi za odrasle čakalne dobe neverjetne. Največ odraslih pacientov se za aparat v tej starosti odloči ravno zaradi predolgega čakanja v mladosti. Razumemo, da ne želite odlašati niti minute dlje. Zato je skrajni čas, da pridete v Primadent! 

Zakaj se odločiti za ortodontsko zdravljenje v kliniki Primadent

Zaupajte nam svoj nasmeh in z veseljem bomo skrbeli za vaše zobe. Če ste se kdaj spraševali, ali je pravi čas za ortodontsko zdravljenje, je odgovor preprost: pravi čas je zdaj, in mi smo tukaj, da vam pomagamo na vsakem koraku.

želiM PREGLED

Pogosta vprašanja

Že imam napotnico za ortodontsko zdravljenje. Kaj naj storim v takem primeru?

Napotnico dvignite in se naročite pri nas. Če je vaš sedanji ortodont že opravil kakšno storitev (npr. slikanje zob), zahtevajte kopije zdravstvene dokumentacije, da bo naš ortodont enostavneje prevzel delo.

Zakaj moram zobni aparat na napotnico najprej plačati in nato zahtevati denar nazaj?

ZZZS na podlagi vloge, ki jo boste vložili, povrne znesek v višini, ki je odvisen od stopnje deformacije pri pacientu. Zaradi tega morajo najprej vedeti, kakšna je bila cena vašega zdravljenja (oz. stopnja deformacije), da lahko odredijo potreben znesek. V večini primerov povrnejo zceloten strošek zdravljenja.

Kdaj dobim povrnjena sredstva v primeru aparata na napotnico?

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ima po Zakonu o upravnem postopku 60 dni časa, da izda odločbo, v kateri prizna pravico do ortodontskega zdravljenja in sporoči višino povračila.

Kako opravim zahtevo za povrnitev sredstev?

Vlogo vložite na svoji območni enoti ZZZS. Obrazec vam lahko priskrbimo tudi mi.

Kaj naj storim, če moje nepravilnosti ne more pokriti zavarovanje?

V kolikor ortodont oceni, da vaše nepravilnosti niso dovolj resne, da bi vam strošek zdravljenja kril ZZZS, vam preostane le samoplačniško zdravljenje. Tudi v takem primeru ga lahko opravite pri nas brez čakalnih vrst.

Zanima me ortodontsko zdravljenje otroka. Ali prav tako obstaja povračilo sredstev za zobni aparat v tujini?

Da. Otroci in mladostniki do 16. oz. 18. leta starosti imajo lahko povrnjene vse stroške za zdravljenje v tujini pod enakimi pogoji, kot če bi zdravljenje na napotnico opravili v Sloveniji. To pomeni, da do povračila stroškov pridete še lažje kot pri zdravljenju odraslih. Več preberite na strani, ki smo jo posebej namenili ortodontskemu zdravljenju otrok.

Sorodna vsebina:

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Naročanje