Domov

ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA

Profesionalna odstranitev trdih bakterijskih oblog s površine zob - izvajamo jo z zvočnim čistilcem, ki s tresljaji, ki se prenašajo na aktivno konico odstranjuje zobni kamen.

Zobni kamen nastane iz zobnih oblog – plaka. Če ta ni odstranjen ali vsaj temeljito premešan, začne apneti in nastanejo trde obloge – zobni kamen.

Zobni kamen je porozen in predstavlja odlično gojišče za bakterije, ki se zlahka prilepijo nanj. Če so ob zobu že poglobljeni obzobni žepki, se kamen razširi tudi pod dlesen in le-ta začne krvaveti. Ta je posebej nevaren ker predstavlja stalno draženje dlesni, ki krvavijo, bolezen pa je širše poznana kot paradontoza.

Potek čiščenja zobnega kamna

Pričnemo s čiščenjem zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka na vseh zobnih površinah in odstranjevanjem oblog na dostopnih koreninskih površinah in v medzobnih prostorih. Pri rednem izvajanju higienske terapije je lahko postopek povsem neboleč, na željo pacienta pa lahko uporabimo lokalno anestezijo ali anestezijo ‘brez igle’. Nadaljujemo s peskanjem, s katerim odstranimo vsa površinska zabarvanja (kava, cigareti, pravi čaj, ipd.) in osvežimo naravno belino zob. Postopek je neinvaziven in neboleč, na voljo pa so tudi novi atraktivni okusi peska (pomaranča, češnja, borovnica, mentol).

Ob koncu profesionalnega čiščenja zobnega kamna sledi poliranje. Z nežno polirno pasto in ščetko dodatno zgladimo zobne površine in s tem zmanjšamo možnost ponovnega kopičenja oblog.

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form