Domov
>
Estetsko zobozdravstvo
>
Zobne luske

ZOBNE LUSKE

Kaj so estetske zobne luske in iz česa so izdelane?

Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti porcelana, ki jih prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi.  Zobne luske so izdelane iz trde keramike, ki ojača zobe in izgledajo popolnoma naravno.

zobne luske

Kdaj so potrebne zobne luske?

Zobne luske so idealna rešitev za tiste, ki si želijo lep nasmeh brez velikega poseganja v zobe.

Z njimi rešujemo raznolike težave z zobmi, kot so:

Največkrat se zobne luske uporabljajo kot estetska rešitev na zgornjih sprednjih zobeh.
Z estetskimi luskami lahko spremenimo izgled vaših zob tako, da vaše zobe skrijemo za plastjo kompozita (kompozitne luske) ali za tanko plastjo porcelana (keramične luske).

Kakšen je postopek?

Za izdelavo zobne luske sta potrebna najmanj dva obiska. Pri prvem obisku pripravimo zob in vzamemo odtis in ga pošljemo v laboratorijsko izdelavo. Pri drugem obisku preverimo prileganje in barvo. Če luska ustreza zahtevam, jo lahko z adhezivno tehniko trajno prilepimo na zob. Pacienti se za luske odločajo, ker ne zabarvajo, porcelan je prijazen do obzobnih tkiv, hkrati pa ohranimo več zobne mase kot pri izdelavi zobnih kron. Prednost luske pred prevleko je, da zahteva manj brušenja samega zoba kot prevleka. Luska je bolj estetska kot zalivka iz kompozitnega materiala. Porcelan je bolj podoben zobni strukturi in se ne zabarva.

PREVERI TUDI:

PRIJAVA NA POSVET

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form