Domov

Privat Zobozdravniki Šenčur

Naslov:
ŠENČUR, Poslovna cona A 32, 4208 Šenčur
Telefon:
+386 41 646 363
Email:
info@primadent.si
Odpiralni čas:
PON: 13:30 - 20:00
TOR: 13:00 - 19:30
SRE do PET: 08:00 - 14:00

Zobozdravstvena klinika Primadent se v Šenčurju pri Kranju nahaja v prostorih sodobno opremljene klinike dr. Fabjan.

Vrhunska oprema, znanje, strokovnost, uporaba najboljših materialov ter prijazno osebje so karakteristike naše klinike. V interesu nam je zadovoljstvo strank, zato se trudimo ohranjati naravne nasmehe, preden je prepozno.

Naše zobozdravnike zaznamujejo bogate izkušnje, poglobljeno znanje in nenehno izpopolnjevanje. Ekipa visoko izobraženih strokovnjakov vam je na voljo z vrhunskimi storitvami katerih rezultati vam bodo v ponos še mnogo let. Za vas poskrbijo tako zobozdravnik kot kirurg in ustni higienik.  Ustna higiena je izključno preventivna dejavnost, saj ustni higienik pregleda ustno sluznico, delovanje žlez slinavk,obzobno tkivo, nebo, jezik, ustno dno in tudi stanje zob. Pregled je namenjen ugotavljanju stanja v ustih, preveri morebitna odstopanja od normale in zabeleži morebitne spremembe.

Z veseljem poskrbimo za vaše zdravje in lep nasmeh. Vabljeni, da se naročite na posvet preko spodnjega obrazca. Veselimo se vašega obiska!

Privat zobozdravniki, ki delujejo na izbrani lokaciji

- Primož Arko dr. dent. med.

- Žiga Kovačič dr.dent.med., spec. oralne in maksilofacialne kirurgije

- Jana Per Strgar dipl. ustna hig.

Pogosta vprašanja

1. Ali moram na prvi posvet prinesti zobni retgen?
Na prvi posvet je zaželjeno, da pridete z rtg sliko. Tako si boste prihranili dodaten obisk pri zobozdravniku, saj bomo lahko nemudoma pričeli z delom. Največkrat so zadeve prostemu očesu nevidne, spr. pa se dogajajo v notranjosti zoba in dlesni. Z rtg sliko lahko natančno ocenimo stanje zob in kostnine v spodnji in zgornji čeljusti.
2. Kateri nevidni zobni aparat uporabljate? Invisalign?
Na kliniki v Šenčurju uporabljamo sorodno tehniko kot je Invisalign, to je Clear Correct. Sistem nevidnih opornic je izdelan iz biokompatibilnih prozornih folij. Po digitalnem skeniranju začetne postavitve zob v roku pet dni dobimo 3D prikaz načrtovanega premika zob. Ko pacient potrdi predvideno končno postavitev zob naročimo opornice, ki jih dobimo v roku treh tednov.
3. Kako poteka beljenje zob?
Pred vsakim beljenjem je nujno najprej opraviti čiščenje mehkih in trdih zobnih oblog. Ob naslednjem obisku se opravi beljenje zob. Na kliniki Dr. Fabjan v Šenčurju uporabljamo sistem Ultradent Opalescence boost s 40% vodikovim peroksidom. Ob redni skrbi za ustno higieno je obstojnost barve cca 2 leti. Po potrebi svetujemo redno peskanje.
4. Ali je možno dobiti implantate že ob prvem obisku oz. v roku enega tedna?
Celoten proces zdravljenja od vstavitve implantatov pa do namestitve krone traja cca 3 do 5 mesecev. Ta čas je možno skrajšati le v izjemnih primerov, saj proces osteointegracije (zlitje vsadka s kostjo) traja dobre 3 mesece. Hitrejša izdelava je velik riziko in na dolgi rok ni uspešna. V vmesnem obdobju izdelamo začasno protezo, nikogar ne pustimo brezzobega, saj se zavedamo kako smo občutljivi na nasmeh.
želiM NEOBVEZUJOČ PREGLED