Domov

Zobni vsadki

Strokovni pregled:
Mirjana Tavčar dr. dent. med.
Zobozdravnik
Primadent

Zobni implantati so najboljša zamenjava za resnične zobe, saj so zasnovani tako, da izgledajo in delujejo kot vaši naravni zobje. Dejansko zagotavljajo boljšo dolgoročno vrednost kot običajne možnosti zamenjave zob.

Pet razlogov, zakaj so zobni vsadki tako priljubljeni:

Ko zob izpade, se čeljust pod njim začne krčiti in postane krhka zaradi pomanjkanja vadbe. Ne le, da izguba zob vpliva na vaš nasmeh, ampak tudi spremeni obliko vašega obraza zaradi katerega izgledate prezgodaj starejši.

1. Naravni videz in udobno prileganje

Zobni vsadki so zasnovani tako, da izgledajo in delujejo kot vaši naravni zobje. Poleg tega vsadki dajejo pacientom samozavest pri nasmehu, medtem, ko jedo in se vključujejo v družabne dejavnosti, ne da bi skrbeli, kako izgledajo.

Zobni vsadki

2. Dolgotrajnost in zanesljivost

Z ustreznim vzdrževanjem implantati trajajo tako dolgo kot običajna popravila na zobeh, s predvidljivimi rezultati.

3. Visoka stopnja uspešnosti

Dobro načrtovani in negovani zobni vsadki na splošno ponujajo "stopnjo trajnosti", ki je primerljiva ali boljša od drugih možnosti zamenjave zob. Ljudje z dobrim zdravjem imajo najboljše možnosti za uspešne vsadke.

4. Izboljšana zmožnost žvečenja hrane

Zobni vsadki so zasidrani v kost čeljusti, tako kot naravni zobje. Sčasoma bodo pripomogli k ohranjanju kosti v čeljusti in znatno zmanjšali resorpcijo kosti. Zamenjava manjkajočih zob z implantati vam omogoča, da bolje žvečite hrano in govorite bolj jasno.

Zobni vsadki

5. Izboljšane funkcije obraza in kosti

Zobni vsadki ohranjajo naravno zobno tkivo, tako da ohranijo kost in znatno zmanjšajo resorpcijo kosti, ki povzroči izgubo višine čeljusti. Zobni vsadki prav tako pomagajo obnoviti strukturo čeljusti, ker zmanjšujejo obremenitev preostalih ustnih struktur / zob.

Zaradi vseh teh prednosti so zobni vsadki odlična dolgotrajna rešitev in so lahko odlična investicija za dolgoročno oralno zdravje.

Če tudi vas zanima vstavitev zobnih vsadkov, se prijavite TUKAJ.

Preberite več o:

Prijava na posvet ali pregled

Zaupajte nam vaše podatke v spodnji obrazec. V najkrajšem možnem času vas pokličemo in rezerviramo termin posveta.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki
Naročanje